Kinoa Çayı Faydaları ve Tüketim Şekli

Kinoa çayı faydaları saymakla bitmiyor. Sağlığa faydaları yanında özellikle zayıflamaya olan etkileri herkes tarafından kabul ediliyor. Çok eski zamanlardan beri kullanılan kinoa, en çok Güney Amerika ülkelerinde yetişmektedir. Tahıl görünümlü bu bitki aslında tahıl değil ıspanakgiller ailesindendir ve inanılmaz doyurucu özelliğiyle bilinmektedir.

Kinoayı; salata ve pilavlarda kullanın yada yoğurda katın. Aslında kinoa çayı tüketimi hepsinden daha çok rağbet görmektedir. Bu yazıda da kinoa çayı faydaları tüketimi ve zayıflamaya olan pozitif etkileri hakkında tüm detayları bulabileceksiniz.

Kinoa latince adıyla quinoa, doyurucu olması yanında glütensiz olması yönüyle de bir tercih sebebidir. Huzursuz bağırsak sendromu diyeti yapanların vazgeçilmezidir. Kinoanın beyaz, kırmızı ve siyah olmak üzere 3 çeşidi bulunmaktadır. Hepsinin de besin değerleri inanılmaz güçlüdür. Karbonhidrat, protein, mineral ve vitamin bakımından çok zengindir. Günlük mineral ihtiyacının çoğunu kinoa bitki çayı tüketerek karşılamak mümkün.

Kinoa çayını popüler yapan şey, içindeki minerallerin, liflerin, antioksidan ve aminoasitlerin bol oluşu sayesinde tokluk sağlamasıdır. Bu sayede hem sağlıklı beslenip hem de vücudun sağlıksız kilo almasının önüne geçmiş olursunuz. Kinoa çayı faydaları içinde en önemlisi de budur; hem sağlıklı hem fit olmamızı sağlaması…

Kinoa Çayı Faydaları ve Tüketim ŞekliPin
Kinoa Çayı Faydaları

Kinoa Çayı Faydaları – En Etkili 10 Özelliği

Sağlıklı beslenme, güzellik ve diyet konusunda hassas olan herkes tarafından ilgiyle takip edilen kinoa çayı faydaları ve işte kinoa çayının etkili 10 özelliği:

  1. Kinoa çayı kan akışını dengeleme özelliğiyle damar tıkanıklığını önleyerek kalp krizi riskini azaltır. Kalp rahatsızlığı olanlara da tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
  2. Kinoa içindeki vitamin ve mineraller enfeksiyonlara karşı vücudu dirençli hale getirir, immün sistemini güçlü tutar.
  3. Bitki olmasına rağmen içindeki protein sayesinde doyuruculuğu yüksek ve diyetlerin vazgeçilmezidir. Diyet ve zayıflama için gerekli olan tüm içeriklere sahiptir. Özellikle de vegan ve vejetaryen beslenmede de tercih edilmektedir.
  4. Kinoa çayı faydaları içinde kansızlık sorununa çözüm sunması da gösterilmektedir.
  5. Kinoa içindeki aminoasitler, vücudun enerji ve yağ depolarını düzenler. Ayrıca kinoa çayı kullanıcı yorumları şunu gösteriyor; çay gün içinde daha enerjik ve aktif olmayı sağlıyor.
  6. Diyabette Glisemik İndeksi (Gİ) düşük yiyecekler tüketmek önemli olduğundan şeker hastaları rahatlıkla kinoa çayı içebiliyorlar.
  7. Lifli olma özelliğiyle bağırsak problemlerinin çözümüne katkı sunar, kabızlıktan ve şişkinlikten kurtarır. Kinoa çayı kullananların yorumları arasında; bağırsaklardaki tenyaları temizlediği bilgisinin de var olması çok önemli.
  8. Hücre onarımı yapıp hücrelerde yenilenmeyi sağlar. Böylece cildin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar.
  9. Yüzde veya vücutta oluşan sivilce veya güneş lekelerinin kaybolması da kinoa çayı faydaları arasındadır.
  10. Böbreklerde ya da safra kesesinde taş oluşumunu engeller. Kuinoalı çay düzenli içildiğinde böbrekler daha iyi çalışacaktır. (Kaynak)

İLGİLİ YAZI: Karabaş Otu Çayı Faydaları ve Tüketimi

Kinoa Çayı Zayıflatır mı?

Kilo vermek için az kalori almak çok önemlidir ve az kalori almak için iştahın azalması, tokluk hissinin oluşması gereklidir. Kinoa çayı tükettiğinizde vücuda doyurucu, besleyici özellikli karbonhidrat, protein ve lifler girer ve bu sayede daha az yemek yeme isteği olur.

İLGİLİ YAZI: Zayıflamak için Bamya Tohumu Nasıl Kullanılır?

Kinoa Çayı ile Zayıflayanlar

Evet kinoa zayıflama çayı kullananlar kinoa çayı faydaları artasında en popüler faydasının zayıflatma olduğu konusunda hem fikir. Kinoa çayı le 1 ayda kaç kilo verilir? Düzenli tüketimde 5-7 kg civarı verilebilmektedir.

Ayrıca, kinoa zayıflama çayı yorumları incelendiğinde şunlar öne çıkıyor. Kinoalı çay içmek metabolizmayı hızlandırır. Bu şekilde alınan kaloriler yakımı sayesinde zayıflama başlar. Kısacası kinoa çayı faydaları arasında zayıflama var diyebiliriz çünkü kinoa çayı yağ yakar, iştah azaltır, tok tutar ve metabolizmayı hızlandırır.

İLGİLİ YAZI: Polikistik Over Diyeti

Kinoa Çayı Nasıl Yapılır? Nasıl Tüketilir?

Evde kinoa çayı nasıl yapılır nasıl demlenir sorusunun cevabı çok kolay çünkü kinoa çayını hazır olarak 42’li süzen poşet olarak her yerde bulmak mümkün. Yeşil çaylı kuionalı bitkisel çeşitli karışık çaylar da vardır. Bu çayları nasıl hazırlarız derseniz; normal sallama poşet çay yapar gibi sıcak suya koyarak 3 dakika kadar bekleterek demleriz.

İLGİLİ YAZI: Yeşil Çay Süt Diyeti

Kinoa ayrıca toz olarak da satılmaktadır. Tozu da yine kinoa çayı yapımında kullanabilirsiniz. Peki kinoa çayı nasıl tüketilir? Burada işin sırrı, acıkma hissi yaşanmaması için kinoa çayı aç karna tüketilmesindedir.

Kinoa Çayı Faydaları Tüketimi ve Zayıflamaya EtkisiPin
Kinoa Çayı Faydaları ve Tüketimi

Kinao çayı günde kaç bardak içilmeli ne zaman içilir diye soruluyor. Günde sabah kahvaltı öncesi ve akşam yemeği öncesi olmak üzere 2 kez tüketimi uygundur. Özellikle de yemeklerden yarım saat kadar önce içmekte fayda var.

Evet, kinoa çayı faydaları tam olarak görülmek isteniyorsa düzenli olarak günde 2 fincan tüketilmelidir. Kinoa çayı kullananlar ve yorumları incelendiğinde düzenli tüketim bırakıldığında etkisinin azaldığını belirtiyorlar. Böylece kinoa çayının faydaları ve etkisi ise yaklaşık 2 hafta içinde görülmeye başlamaktadır.

Vücuttaki ödem ve toksinlerin atılmasını sağlayan diğer bir çay olan kiraz sapı çayı üzerine yazdığım “Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır, Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?” adlı yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

Oyla post

Duo Diyet

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi... Blog Yazarı…

Sağlıklı Yaşamı Seven... Doğal Ürünlerin Aşığı... Gurme…

“Kinoa Çayı Faydaları ve Tüketim Şekli” üzerine 2 yorum
  1. Gerçekten kinoa çayı hakkında çok bilgilendirici bir yazı. Ama şunu merak ediyorum; bu çayın yan etkileri var mı? Özellikle çok fazla tüketmek sağlığa zarar verebilir mi? Bir de ceşitlerini kullanırken nelere dikkat etmek lazım?

    Yanıtla
Yorum yapın

5