7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi ve Harika Menüler

7 günlük ketojenik diyet listesi ve iyi bir diyet programı sayesinde kalıcı zayıflama mümkündür. Birçok diyetisyenin de uygulaması bu yöndedir. Bu şekilde takip yapan birçok kişi 7 günlük ketojenik diyet sayesinde başarıya ulaşıyor. Tabi 7 gün sonrasında da diyete devam edebilir, aynı listeyi 21 günlük olarak da uygulayabilirsiniz. 

Diyet yaparken sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve bunu uzun vadede sürdürmek önemlidir. Ketojenik diyet ile 2 haftada 12 kilo verenler de var ama bu bünyeye ve kişinin kilo durumuna göre değişir. Normal seyrinde 7 günlük veya 15 günlük liste eksiksiz uygulanırsa sağlıklı ve kalıcı 5 kilo verebilirsiniz. En fazla da 21 günlük yapmanızı öneririm. 

Sağlıklı beslenme yaşam tarzımız olsa da bazı dönemlerde ipin ucunu kaçırdığımız oluyor, bayramlar, tatiller, geziler, misafirlikler derken bir bakmışız gelmiş kilolar. Hemen bunu telafi etmemiz lazım diyorsanız bir haftalık ve 10 günlük bir diyet çok iyi bir tercih. 15 günlük ve 7 günlük ketojenik diyet listesi örnek haftalık ücretsiz detayları yazıda bulacaksınız.

Bir diyetisyen, televizyon programda bu diyeti anlatırken kendisi bizzat itiraf etmiş ve “Bayramda anne yemekleri yemekten tam 3 kilo almıştım. Bunu hızlıca vermek için 7 günlük sıkı bir keto diyeti uygulayıp bu fazlalıklardan kurtuldum.” demişti. Burada ketojenik diyet listesi gözetilerek hazırlanmış  sağlam bir keto diyeti menüsü takip etmek iyi sonuçlar vermiştir.

Bizim için çok önemli bir düğün, dernek, davet veya kutlama olacağı zaman bu özel günlerde fit görünmek ve istediğimiz kıyafeti giymek isteriz. Böyle durumlarda acil olarak kilo vermek istiyoruz.

Hiçbir hedefimiz olmasa bile sağlıklı bir vücut için fazla yağlardan kurtulmanın en hızlı yoludur. Keto diyeti kaç gün yapılır sorusuna, bu diyet ile kilo verenler “En az 7 günlük yapılmalıdır” demekte, şayet verim alındıysa 10 yada 15 güne tamamlansa çok iyi olacağına dikkat çekmişlerdir. Ortalama kaç kilo verilir derseniz haftalık 3 ila 5 kilo hedeflenmelidir.

Kendine çok dikkat eden birisi azıcık kilo alsa sağlık açısından bunu üzerinde yük olarak görür ve hemen bu fazlalıklardan kurtulmak ister. Bu diyet 7 günde tüm bu durumlar karşısında sizi hedefine ulaştıracak en etkili diyetlerden. Keto diyeti ile zayıflayanlar en az 7 günlük diyet listesi oluşturduklarını ve bunu sıkı sıkı takip ettiklerini belirtiyorlar. Liste ve menülere geçmeden önce ketojenik beslenmenin ne olduğunu ve mantığını anlamamız gerekir. 

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır?

Keto diyeti karbonhidrat tüketiminin minimuma indirilerek, yeterli derecede protein ve yüksek miktarda yararlı yağlar tüketilerek yapılan bir diyettir. Keto diyetinde neler yenir öncelikle yenilecek besinlerin yüzdeliğe dikkat edilmektedir. Bu diyetteki yüzdeler %5-10 karbonhidrat, %20-33 protein ve %60-70 yağ şeklindedir.

Buradaki alt limitlerin daha da altına düşersek vücudumuzu yıpratırız, üst limitleri aşarsak da kilo veremeyiz. Böyle olursa istediğimiz sonuçları alamayız. Gram olarak ise, günlük karbonhidrat 20-50 gram bandında, protein alımı 150 gram, yağlar da 200 gram olmalıdır. Diyet listesi de bu bilgilere göre oluşturulur.

7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi ve MenülerPin
Keto Diyet Listesi

Keto diyeti özellikle yağdan kilo verdirir. Bu diyete başlayınca vücut karbonhidrat alamadığı için enerji üretmek için çareler aramaya başlar. Bu durumda ilk olarak karaciğerde depolanmış glikojeni kullanır. Sonrasında depo edilmiş iç yağları kullanmak zorunda kalır. Bu sayede yağlar yakımı gerçekleşmiş olur.

İLGİLİ YAZI: 1 Ayda Kaç Kilo Verilir?

Ketojenik Diyet Listesi Örneği

Ketojenik diyette ne yenir? Menüye geçmeden önce şu 3 aşamayı geçmemiz gerek.

Birincisi keto diyeti yaparken yenilmeyecek gıdalar nelerdir, bunları menümüzden uzak tutacağız.

İkincisi yenilmesi gerekenler nelerdir, bunları keto beslenme diyet listesi şeklinde hazırladım.

Üçüncüsü de günlerce sürecek bu yolculuk için güzel bir alışveriş yapılması. Bu yenilmesi gerekenler listesini de zaten alışverişte kolaylık olsun diye yaptım. İşte her şeyi bulabileceğiniz keto diyet besinleri sizlerle.

7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi (15 - 21 Günlük)Pin
Ketojenik Diyet Listesi

Ketojenik diyet listesi içinde dikkat ederseniz karbonhidratlı gıdalar hiç yok çünkü bazı protein ve sebzelerde az miktarda karbonhidrat olduğu için gün içinde vücuda zaten yüzde 10 civarında girmiş olacak.

Ayrıca karbonhidratlı gıda tüketmeye gerek yok. Tüketilecekler ve alışveriş listemiz zaten yukarıdaki görselde var. O zaman tüketilmeyecekleri listeleyelim.

İLGİLİ YAZI: Hurma Diyeti Nasıl Yapılır?

Ketojenik Beslenmede Neler Yasak?

Unlu mamüller: Ekmek, makarna, erişte, kuskus, gevrekler, yufka, poğaça, açma, pasta, kurabiye gibi her türlü hamur işleri. Keto diyetinde badem unu, Hindistan cevizi unu chia tohumu unu, keten tohumu unuyla ketojenik ekmek yapılabiliyor.

Keto diyette bulgur yenir mi? Hayır yenmez bulgur ve pirinçten uzak durmakta fayda vardır.

Tahıllar: Buğday, Arpa, Mısır, Yulaf, Çavdar ve Pirinç, bulgur ve pirinç pilavı.

Nişastalı Bazı Sebzeler: Fasulye, bezelye, patates, patlıcan, mısır, domates, havuç.

Keto diyetinde domates yenir mi? Hayır yenmez çünkü nişasta bazlıdır.

Baklagiller: Nohut, fasulye, barbunya vb.

Meyveler: Elma, mandalina, portakal, muz vb.

Tatlı ve Şekerliler: Bal, reçel, pekmez, meyve suyu ve asitli içecekler, sütlü veya şerbetli tatlılar, süt ve dondurma ketojenik diyet yasaklıları arasındadır.

Özellikle de yoğurt yenir mi diye çok soruluyor, süt yasaklı ama yoğurt değildir.

İLGİLİ YAZI: Tüp Mide Diyet Listesi 

7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi ve Menüsü

Örnek diyet menümüz 3 öğün ve yasak olmayan besinlerden oluşuyor. Bu diyette tüketilmeyecek ama çok sevdiğimiz gıdalara sadece diyet süresince ara vereceğiz, sonrasında yine yavaş yavaş sağlıklı olanlarını hayatımıza alacağız.

Haftalık yani 7 günlük diyet listesi ya da 10 günlük diyet listesi de düşünmek mümkün. En az 7 günlük olmak üzere toplamda 21 günlük ketojenik diyet listesi takibi yapabilirsiniz. 1 haftalık yaptıktan sonraki günlerde ilk günlerdeki listeye dönerek diyeti tamamlayın.

15 günlük yapmak isteyenler listede ufak değişiklikler yaparak 2 tur devam ederler.

21 günlük düşünenler de listeyi zenginleştirerek 3 tur yapabilirler.

Yenebilecekler listenizden zevkinize uygun alternatiflerle keto diyeti menusu oluşturulabilir ama günlük oranları geçmemek şartıyla. Ketojenik diyet listesi sabah öğle akşam olmak üzere gün gün hazırlanan harika bir yüksek proteinli keto diyeti örneği sizlerle.

1. Gün

Kahvaltı: Hindi füme – 1 dilim beyaz peynir – 7 zeytin – kahve

Öğlen: Etli sebze yemeği – Maydanoz, soğan – Yoğurt

Akşam: Tereyağında hazırlanmış  kırmızı et bonfile (200gr) – Yeşil yapraklı salata – Ayran  

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: ( Kabak çekirdeği,  fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

2. Gün

Kahvaltı: Hindi füme – 1 dilim beyaz peynir – 3 ceviz – kahve

Öğlen: Döner (Ekmeksiz, lavaşsız) – soğan, maydanoz, biber

Akşam: Mantarlı  kabak sote – Ayran

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık, badem. Keto diyet deyince yağlı kuruyemiş akla gelir.)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

3. Gün

Kahvaltı: Dilimleniş avokado – 7 zeytin – bir dilim kaşar peyniri – 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: Köfte – biber- soğan- kuşkonmaz

Akşam: Sebze çorbası – Fırında kızarmış karnabahar ve üzerine yoğurt

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

4. Gün

Kahvaltı: 2 tane haşlama yumurta – 7 zeytin – salatalık – keto kahve (tereyağlı:)

Öğlen: Tavuk suyu çorba – zeytinyağlı brokoli salatası

Akşam: Tavuk sote – Ayran

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

5. Gün

Kahvaltı: Pastırma – bir dilim peynir- salatalık

Öğlen: Ton balıklı salata

Akşam: Bol baharatlı ıspanak veya semizotu yemeği – yoğurt

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

6. Gün

Kahvaltı: Kaşar peyniri 1 dilim – Avokado – Salatalık – 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: Mevsim salata zeytinyağlı – brokoli çorbası

Akşam: Mantarlı tavuk – Marul salatası

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

7. Gün

Kahvaltı: Tereyağında kızarmış 2 yumurta – 7 zeytin – Salatalık – 1 bardak şekersiz çay

Öğlen: Zeytin yağlı peynirli mevsim salata – brokoli çorbası

Akşam: Fırında Balık – Roka, soğan, yeşillikler

Aralarda atıştırmalık yağlı kuruyemişler: (Antep fıstığı, yer fıstığı, fındık, badem)

Gün içinde: 2 litre su ve 1 şişe maden suyu.

Aşağıdaki hem hafif hem doyurucu olan ketojenik ana yemek tariflerine de mutlaka göz atın.

  • Proteini çok da abartmayın ama sebze ve yeşilliklerden bolca yiyebilirsiniz. Proteini bol atkins diyetini de inceleyin.
  • Yemeklerde tuz kullanabilirsiniz, mineral açısından destek oluyor.
  • Bundan sonra devam ediyorsanız bu menülerin benzerini tekrarlarken burada kullanmadığımız kırmızı et, bonfile, kuzu pirzola, antrikot, tavuk kanat gibi proteinleri, bamya, pırasa ve lahana gibi sebzeleri, orman meyvelerini, sınırsız yeşillik ve baharatları diyet menünüze ekleyebilirsiniz.

İLGİLİ YAZI: Online Diyet Nedir? En İyi Diyetisyen Önerileri

Ketozis Nasıl Ölçülür?

Karaciğerin enerji üretmek için yağ asitlerini keton maddesine çevirmesinden dolayı bu diyetin adı ketojenik olmuştur. Keton maddeleri metabolizma tarafından kullanılmaya başlayınca yani yağ yakımı başladığında ketozis denen durum oluşur ve bunu ağzınızdaki aseton kokusundan hissedersiniz.

Ayrıca sık idrara çıkmaya başlarsınız. Bu belirtiler kalıcı olarak yağdan kilo verdiğinizi gösterir. Vücut metabolizmasının enerji sağlamak için yağları yakması yönüyle farkını ortaya koyan bu diyet diğer diyetlere göre daha hızlı ve fazla kilo verdirir.

İlgili Yazı: 7 Günlük Glutensiz Diyet Listesi

Ketozis ölçmenin yani keton sayısını belirlemenin 3 yöntemi vardır. İşte uygulama kolaylığı ve sonuçları açısından ketozis nasıl ölçülür 3 farklı yolu:

  1. Nefes Keton Analizi: Ölçüm yapmanın en kolay yolu diyebiliriz. Genel bir sonuç verdiği için detay isteyenlerden diğer yöntemlere yönelenler de var. Ayrıca idrar çubuğuna göre pahalı, kan testine göre de uygun.
  2. Kan Keton Ölçeği: Parmaktan kan alınarak yapılan bu test en net sonucu verir ama en pahalısıdır. Keton seviyesinin en son durumunu sayısal veri olarak size sunar.
  3. İdrar Çubukları Kullanımı: Keto diyetine yeni başlayanlara tavsiyemiz bu yöntemi kullanmaları yönünde. Fiyat olarak da uygun denebilir. Kullanımı kolay, çubuğu batırdıktan sonra 15 20 saniyede sonucu alırsınız, renk değişimleri size ketozis durumunu verecektir.

Keto diyeti ve spor çok iyi bir ikilidir, sporla desteklenen diyetlerin başarı şansı her zaman bir tık daha fazladır. Evde egzersiz hareketleri ile ya da spor salonu çalışmalarıyla diyetinize ivme kazandırın.

Ketojenik diyetin faydaları sadece kilo verdirmesi ile sınırlı değil. 100 yıllık geçmişi bulunan diyet, eskiden beri vücudun keton üretmesinden faydalanarak kanser, diyabet ve alzheimer gibi nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmıştır.

Bu diyet epilepsi için de çok faydalı bir diyettir. Karbonhidratın azaltılması kabızlık sorunlarını giderir, bağırsak sağlığını da olumlu etkilemektedir. Ayrıca şekerin kullanılmaması da birçok hastalığın önüne geçmektedir.

Keto diyetinin yan etkileri de olabilir, özellikle ilk başlandığında adapte olana kadar hafif de olsa bazı sıkıntılar olabilir. Örneğin;

  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Uyku sorunları
  • İshal 
  • Spor yaparken performans düşüklüğü görülebilir.

21 günden fazla uygulanması durumunda karaciğer yağlanması, vitamin veya mineral eksiklikleri, böbrek taşı oluşumu gibi yan etkileri olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR : Aristo Diyeti Nedir Nasıl Yapılır?

Diyetin Olası Yan Etkileri Nasıl Önlenir?

Diyet yaparken, özellikle de düşük karbonhidratlı bir beslenme planı uygularken bazı olumsuz yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Ancak, bu yan etkileri önleyebilir veya en aza indirebilirsiniz. İşte diyetin olası yan etkileri ve nasıl önleyebileceğinizle ilgili bazı önemli bilgiler:

1. Keto Grip

Diyetin başlangıcında keto grip olarak adlandırılan bir durumla karşılaşabilirsiniz. Bu durumda, vücut karbonhidrat alımı azaldığı için enerji üretebilmek için ketonlara yönelir ve bu da bazı semptomlara neden olabilir. Özellikle ilk birkaç gün boyunca baş ağrısı, halsizlik, iştahsızlık ve bulantı gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Nasıl önlenir?

Keto grip semptomlarını hafifletebilir veya önleyebilirsiniz. Öncelikle, vücudunuzun ketojenik diyet geçişine uyum sağlaması için yeterli su içmek önemlidir. Ayrıca, tuz tüketimi artırarak elektrolit dengesini korumanız da yardımcı olabilir. Bunun yanı sıra, karbonhidrat alımını yavaş yavaş azaltmak ve yağ miktarını artırmak da keto grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.

2. Kabızlık

Yüksek yağlı ve düşük lifli bir beslenme planı uyguladığınızda kabızlık yaşama olasılığınız artabilir. Bunun nedeni, lif içeren gıdaların karbonhidrat açısından zengin olması ve ketojenik diyetin düşük karbonhidratlı bir diyet olmasıdır.

Nasıl önlenir?

Kabızlığı önlemek için diyetinize yeterli miktarda lif eklemek önemlidir. Bunu sebzeler gibi düşük karbonhidrat içeren gıdaları tüketerek yapabilirsiniz. Ayrıca, bol su içmek ve aktif bir yaşam tarzı sürdürmek de bağırsak hareketlerini teşvik edebilir. 

Tablo: Kabızlık Gideren Diyet Listesi

Gün Öğün Kahvaltı Öğle Ara Öğün Akşam İçecek
1 Pazartesi Omlet Keto tavuk salatası Keto atıştırmalıkları Köfte ve yeşillikler Su veya soda
2 Salı Frittata Keto kıymalı kabak makarnası Antep fıstığı Balık ve brokoli Soda
3 Çarşamba Keto smoothie Keto salam sandviç Keto fıstık ezmesi topları Tavuk ve avokado Su

3. Elektrolit Dengesizliği

Bu diyeti uygularken, idrar yoluyla daha fazla su ve elektrolitten kaybedebilirsiniz. Bu durumda elektrolit dengesizliği riski artar ve kas krampları, baş dönmesi veya yorgunluk gibi semptomlar ortaya çıkabilir.

Nasıl önlenir?

Elektrolit dengesizliğini önlemek için yeterli miktarda su içmek ve tuz tüketimine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, potasyum ve magnezyum gibi elektrolitleri takviye olarak almak da yardımcı olabilir. 

İLGİLİ YAZI: Diyette Tatlı Krizi için Çözümler

Keto Diyetinin Püf Noktaları ve Diyet Sonrası

  • Bu diyette çok popüler yiyecekler yasak olduğundan bu diyeti yapmak birazcık zor gelir. Unutmayın ki sayılı gün çabuk geçer. Sağlık açısından bir sorun yaşamadığınız sürece devam edin ve diyetinizi tamamlayın. İlk günler insülin tetiklemeleri sonucu şekerli şeyler canınız ister ama sonra buna vücut alışacak. Abur cubur canınız istediğinde kuruyemişe yönelin.
  • Aralarda yasaklı gıdalardan yerseniz hemen dağılmayın. Örneğin, 1 gün misafir geldi kaçamak yaptın hemen diyeti kesme, devam et 1 gün daha ekleyerek diyeti tamamla.
  • Karaciğer veya kalp sorunları, diyabet, böbrek yetmezliği olanlar, hamile veya emzikli kadınlar doktoruna danışmadan bu diyeti yapmamalıdır.
  • Mineral azlığından dolayı dikkat dağınıklıkları yaşamamak için gün içinde bol su içmelidir. Özellikle de maden suları ile vücudu desteklemeliyiz.
  • Düzenli uyku, yürüyüş ve egzersizler de hızlı kilo vermemizi sağlar.

7 Günün Sonunda; aniden keto diyeti bırakılırsa vücut tarafından tekrar depolama yapma gereği ortaya çıkar. Bu yüzden 8. Gün birden karbonhidrat oranını yükseltmemeli, aşamalı olarak karbonhidratlı gıdalara geçmeliyiz. Zamanla eski sağlıklı beslenme düzenine tekrar döneceğiz zaten, sadece bunu hemen yapmayalım. Bu aşamalı geçiş sayesinde verdiğimiz kiloları geri almayız.

Umarım bu diyet, hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olur. Her zaman enerji dolu ve sağlıklı bir yaşam sürmeniz dileklerimle…

Aralıklı oruç ve ketojenik diyet birbirlerine bazı yönleriyle benziyor. Aralıklı oruç yani İntermitten Fasting (IF diyeti) Aralıklı Oruç Diyet Listesi yazımızı da okuyabilirsiniz.

5/5 - (1 vote)

Duo Diyet

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi... Blog Yazarı…

Sağlıklı Yaşamı Seven... Doğal Ürünlerin Aşığı... Gurme…

Alakalı İçerikler
“7 Günlük Ketojenik Diyet Listesi ve Harika Menüler” üzerine 35 yorum
  1. Ketojenik diyet diğer diyetlere nazaran çok daha etkili ve hatta bence çok da sağlıklı. Genel olarak kilo sorunu olmayanlar da karbonhidratı mümkün olduğunca sınırlayan bir beslenme modeline sahip olmalı diye düşünüyorum. Zaten keto diyette yasaklı olmayan gıdalar içerisinde de belli bir oranda karbonhidrat var ve bu sayede vücut tamamen karbonhidrattan mahrum kalmış olmuyor (tam da olması gerektiği gibi). Yani ketojenik diyet sadece 10 gün değil genel bir beslenme rutini haline de getirilebilir sanırım. Tabi abartıya kaçmadan. Böyle bir rutine geçiş yapmak isteyenlerin elbette öncelikle bir uzmanla görüşmeleri şart.
    Detaylı içerik için teşekkürler, yüreğine sağlık Duo.

    Yanıtla
    • Zayıflama dışında da sağlık için ketojenik yaşamı benimseyen çok kişi var. Karbonhidrat ve şeker vücudu çok yoruyor gerçekten, mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. 10 günlük yapılma sebebi alışkanlıklarımıza çok uymuyor olması ve popüler besinleri kısıtlıyor oluşu. Ekmeğin, yemeklerin vazgeçilmezi tahılların, birçok meyve çeşidinin olamaması uzun süre devam etmeyi zorlaştırır ve diyetlerden de soğutabilir. O yüzden kısa süreli ve ara ara tekrarlanması daha uygun olabilir. Katkı veren yorumun için ben de çok teşekkür ediyorum.

      Yanıtla
      • Çok güzel anlatmışsınız, teşekkürler, emeğinize sağlık. Menü miktarları ve salatalar, yemeklere eklenecek yağ miktarları ne kadar olmalı? Kuruyemis ne kadar yenmeli?

        Yanıtla
  2. Çok faydalı bir diyete benziyor. Denemek lazım ancak benim gibi ekmeksiz doymam diyenler ne yapacak bilemiyorum.

    Yanıtla
    • Ekmeksiz yapamıyoruz evet ama kısa süreli diyetlerde biraz sabredilebilir. Menüde doyurucu birçok şey var aslında ama yine de kendine göre bir zorluğu olan diyet.

      Yanıtla
      • Bence herkesin yapmaya cesaret edemeyeceği diyetlerden diye düşünüyorum. Yine de çok teşekkür ederim.

        Yanıtla
      • Merhaba; zaten 1 haftadır makarna pilav ekmek yemiyorum peki bu diyette öğle yemeklerini atlasak ne olur illa yememiz lazımmı acıkırsam kuruyemiş yesem sırası önemlimi
        Ayrıca akşam en geç kaçta kesmeli yemeği sonrasında çay vs içmemelimi rica etsem bilgi verirmisiniz

        Yanıtla
        • Ketojenik diyette 3 öğün yemek dayanıklılığı arttırır ama öğle öğünü atlanabilir de tabi. Ramazan ayında zaten sahurda başlayıp iftarla devam edenler 2 öğün yiyeceklerdir, sıkıntı olmaz aslında. Diyet yaparken öğün atlamanın sıkıntısı akşam yemeğine çok aç oturmaktır, bunu engellemek için arada doyurucu kuruyemişlerden yenebilir. Akşam hava karardıktan sonra yemeği kesmek gerekir. Geceleri içilen çay kahve uyku noktasında vücudu zorlar, akşamları en güzeli maden suyu içmek…

          Yanıtla
  3. Ilk defa televizyonda duymustum. Bu yazi sayesinde tum detayıni ogrenmis oldum.Ozellike diyet sonrası dikkat edilecek hususlar gerçekten çok önemli .
    Emeklerine sağlık ??

    Yanıtla
    • Keto diyeti yaygın bir diyet. 10 günlük ketojenik diyet sonrası bir anda eski düzene dönmek, verilen kilolerı geri almaya sebep oluyor, o yüzden uyarmak istedim. Çok teşekkürler.

      Yanıtla
  4. Aslında bakıyorum da ekmek, pilav, makarna, fasülye ve nohut yemeden 10 gün geçirebilirim. Abur cubur için de kuruyemişe yöneldim mi tamam. 1 ay devam etsem ideal kiloma düşerim zaten. Gaza getirmeli biri beni. 🙂

    Yanıtla
    • 10ar günden 3 aya yayabilirsin. En iyi motivasyon da hedef belirlemek ve az az kilo vererek hedefe ulaşmak. Bi anda 15 kilo düşmek çok sağlıklı olmaz.

      Yanıtla
  5. Katojenik diyeti ilk defa duydum farklı bir uygulama yöntemi yapan arkadaşların edinimlerini görmek isterim

    Yanıtla
    • Ketojenik diyet çok güzel bir mantık üzere kurulmuş. Vücut, karbonhidrat ve glikozla enerji üretmeye çalışıyor, sen bunları yemediğinde enerji elde edebilmek için vücuttaki yağları kullanıyor. Böylece yağlar yakılarak kilo veriliyor.

      Yanıtla
    • Evet sevilen bazı yiyecekleri kısıtlıyor ama et ürünleri olduğu için seven de var. Yağdan vermek de her diyete nasip olmuyor, ketojenik diyet bu konuda en iyilerden.

      Yanıtla
  6. Bence de çok güzel bir diyet türü bir anda herşeyi kesip vücuda işkence çektiriceğimize karbonhidrattları biraz azaltarak daha dengeli bir beslenmeyle ve süreyi uzatarak yani 10 günde değilde 2-3 belkide 4 ayda dengeli bir şekilde kilo vermek hem sağlık hemde bizim beslenme şeklimizle alakalı olarak daha sağlıklı olacağını düşünenlerdenim ketojenik diyet anlatımınız o kadar güzel ve açıklayıcı olmuş ki artık kilo vermezlerse günah sizden gitmiş oldu çok teşekkürler 🙂

    Yanıtla
    • Son cümlen hem mutlu etti, hem de güldürdü:)) Öğretmen anlatır izah eder, öğrenci ister çalışııır ister çalışmaz, kendi bilir dermişim. Yok ya,işin şakası tabi de, ben olsun diye uğraşıyorum, herkesler hedeflerine ulaşsın, istediği kilolarda olsun istiyorum.

      Yanıtla
  7. Ben çok aşırı kilolu değilim ama hep isteyip veremediğim doğum kilolarım vardı.8 ekimde ketojenik diyete başladım.69.5 kilodan bugün tartıldım ve 63.1 kiloya inmişim.Elbette sabır gerekiyor ama inanın hiç açlık hissetmiyorsunuz.Tabiki bu diyeti uygulamak için herhangi bir rahatsızlığım olmadigi icin şanslıyım.öncelikle sağlığınız bu diyete elverişli mi onu öğrenmek gerekiyor..

    Yanıtla
    • Ketojenik diyeti sabırla devam ettirmenin en önemli şartı sağlığın buna izin vermesi, sonrasında da iyi bir motivasyon. 1 ay bile dolmadan 6 kilo civarında vermişsiniz, çok iyi gerçekten. Vücut ketozis duruma geçtikten sonra açlık hissedilmediği doğru. Çok teşekkürler katkılarınız için.

      Yanıtla
  8. Ketojenik diyet benim gibi makarna ya da pilav olmadan doyamayan biri için çok zor. Listedeki diğer her şeye varım. Ama makarna ve pilav olmadan nasıl doyulur hiç bilmiyorum. Ancak mutlaka deneyeceğim. Zaten hepi topu 5 kilo fazlam var diyebilirim.

    Yanıtla
    • 5 kilo fazlalık çok bişey değil, makarna kaçamağı yapsan da verebileceğin bir kilo aslında:) İşin şakası tabi de, iyi motive olunduğunda 10 gün makarnasız pilavsız idare edilebilir sanki.

      Yanıtla
  9. Anadolu mutfağında karbonhidratlı gıdalar kadar protein ve sebze ile hazırlanan oldukça zengin bir yemek listesi var. Tercih edilen diyet ve malzemeye göre farklı yemek tarifleri bulunabilir.

    Yanıtla
    • Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye karşı bir yatkınlık var ama dediğiniz gibi harika sebze yemekleri ve diyet yapanlara da uygun bol proteinli ne kadar güzel yemeklerimiz var, bunları keşfetmek de çok zor değil.

      Yanıtla
  10. Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye karşı bir yatkınlık var ama dediğiniz gibi harika sebze yemekleri ve diyet yapanlara da uygun bol proteinli ne kadar güzel yemeklerimiz var

    Yanıtla
    • Çok doğru hem besleyici hem doyurucu hem de kalorisi fazla olmayan birçok besin var, bu da ketojenik diyet gibi birçok diyetin yapılmasını kolaylaştırıyor.

      Yanıtla
  11. Merhabalar, 17 gündür diyetisyen eşliğinde ketojenik diyet yapıyorum. Çok zor kilo verebilen biriyim. Normal diyetle 2 kilo verdim sonra durdu. Ketojenik diyetle silüetim değişti resmen 🙂 67 kilo ile başlamıştım diyete şuan 63 kilodayım . Çok mutluyum :)Başta biraz zorlanır gibi oldum ama çabuk alıştım. Evet ekmek pilav börek çörek güzel de sonu yok:)) zaten bu diyetin en güzel yani çok acıkmıyorsunuz. Kuruyemiş bir çok yerde kurtarıcı oluyor. Özellikle benim gibi gluten ve laktoz intoleransı olanlar için paha biçilmez bir nimet oldu. Bu yazı benim için ekstra bir motivasyon oldu. Çok açıklayıcı ve bilgilendirici çok teşekkür ederim. İnternette biraz bakınmıştım . Okuduklarımdan sanki uzun süre yapılamaz gibi bir algı oluşmuştu bende. 10 günden sonra yaparsan vucüda zararı olacak gibi bir düşünceye kapılmıştım. Bugün de o endişeyle dolaşırken yazınızı okudum ve endişelerime noktayı koydum . Tekrar çok teşekkür ederim paylaşımınız için

    Yanıtla
    • Ben teşekkür ederim bu katkı sunan güzel yorum için. Ketojenik diyet listesindeki besinler, doyurucu ve tok tutuyor, ayrıca dediğiniz gibi kuruyemiş desteği de diyetin yapılabilirliğini arttırıyor. Umarım her şey böyle yolunda gider ve hedefinize ulaşırsınız.

      Yanıtla
  12. Keto diyete başlayalı bugün üçüncü gün ve ben 61,70 ile başlamıştım şuan 60,10 oldum ve devam ettireceğim bana hiç zor gelmedi ve daha düzenli yemiş oluyorum ideal istediğim kilo 53 o kiloya düşene kadar yapmayı düşünüyorum

    Yanıtla
    • Keto diyete devam etmede motivasyon çok önemlidir ve bu sizde fazlasıyla var. Tartıda kilo kaybı ilk zamanlar hızlı olur bir hafta sonra bu hız azalacak, o dönemde sakın ümitsizliğe düşme ve hedefine emin adımlarla ilerle…

      Yanıtla
Yorum yapın

12