Mersin Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Mersin yağı faydaları bedenin güzelleşmesi bakımından özellikle de kaslara olan olumlu etkileri açısından ön plandadır. Mersin bitkisinin (Murt bitkisi) defne gibi sert ve derimsi yapraklarından elde edilir. Soğuk sıkım yöntemiyle yapılan Mersin yağına, Mersin yaprağının hoş kokusu ve içindeki A vitamini de geçer.

Mersin yaprağı yağı faydaları içinde adale ve göğüs büyütücü etkisi en popüler özelliklerindendir. Dahili ve harici olarak kullanılır, daha yaygın kullanımı ise masaj yoluyla harici kullanımıdır.

Mersin yaprağı yağı olarak da geçer. Mersin yaprakları yağ olarak kullanımı dışında, kurutulup çay olarak tüketilmektedir. Yarım litre kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı atın, 10 dakika bekledikten sonra çayını afiyetle için. Bunun yanında Mersin suyu da çok şifalı.

Antiseptik oluşundan dolayı mersin yaprağının suyu kaynatıldıktan sonra buharı damıtılarak çok faydalı Mersin Suyu elde edilmektedir. Mersin suyuna “Meleklerin suyu” denildiği gibi “Afroditin gözyaşları” da deniyor. Bu bilgilere dayanarak güzellik için yüz bakımında kullanılır.

Mersin yaprağı yağı bilimsel ad olarak “Myrtus communis leaf herb oil” olarak geçmektedir. (1) Mersin yağı kokusu nasıl deniyor, yağın açık yeşil bir rengi olup kokusunda çam esintisini hissedebilirsiniz. Mersin yağının kullanımı bu yönüyle rahattır ve rahatlatıcıdır.

İlgili Yazı: Tatlı Badem Yağı Faydaları

Göğüs büyütme yöntemleri içinde genellikle çeşitli göğüs kremi kullanıldığını görebilirsiniz ama en doğalı nedir derseniz cevabı kesinlikle mersin yağıdır. Bu yazıda Mersin yağı nasıl kullanılır ne işe yarar saça ve cilde ne gibi faydaları vardır, soruları bu yazıda cevap buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Udi Hindi Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?

Mersin Yağı Faydaları

Dahili olarak yağının damlatarak tüketin veya buharını soluyun. Bu yağı harici olarak da masaj yaparak sürün ki istediğiniz sonuçları alın. Mersin yağı ne işe yarar işte mersin yağının faydaları :

  1. Dahili kullanımda ishali keser, nefesi açar, özellikle de öksürüğü azaltır.
  2. Ani kesik kanamalarının üzerine sürüldüğünde hızla kanamayı durdurur.
  3. İltihap kurutucu özelliği de mersin yağı faydaları arasındadır.
  4. İdrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde etkilidir.
  5. Uykusuzluğun sebep olduğu göz altı morlukları yok eder.
  6. İştah açıcı olduğundan kilo alamayanlar suya damlatarak koklayabilirler.
  7. Mersin yağı saça faydaları özellikle saçta veya ciltte bulunan egzamalardaki kuruluğu giderir.
  8. Mersin yağı göğüs büyütmek ve dolgunlaştırıcı özelliği mersin yağı faydaları arasında en popüleridir.
  9. Mersin yağı cilde faydaları ciltteki hücreleri yeniler, cilde parlaklık verir.
  10. Sivilce ve akne olan bölgelere uygulanırsa yenileyerek rahatlatır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kantaron Yağının Faydaları ve Kullanım Şekilleri

Mersin Yağı Nasıl Kullanılır?

Mersin yağı faydaları tam görülsün isteniyorsa kullanım şekilleri ve miktarlarına dikkat edilmelidir. Mersin yağı nasıl kullanılır dediğimizde harici ve dahili olmak üzere 2 şekilde kullanılır.

mersin yağı faydaları nelerdir, nasıl kullanılır?

  • Dahili kullanımda mersin yağı nasıl içilir sıcak suya 3 damla damlatıp karıştırıp tüketin. Gargara da yapılabilir.
  • Buharı için yine sıcak suya 3-4 damla damlatın. Ciğerleri ve boğazları tertemiz yapar.
  • Örneğin eliniz kesildi, akan kanın üzerine iki-üç damla Mersin yağı döktüğünüzde kanamanın azalıp durduğunu göreceksiniz.
  • Kas kasılmalarının olduğu bölgeye sürülüp masaj yapılırsa rahatlatır. Özellikle selülitli bölgelere iyi gelmesi de mersin yağı faydaları içindedir. Selülitli bölgeye masaj yaparak sürün.
  • Body building yapan erkeklerin ya da istediği göğüs büyüklüğüne ulaşmak isteyen kadınların mersin yağını şu şekilde kullanmasında fayda vardır. Ayrıca Mersin yağı kullananlar ve kadınlar kulübü gibi sitelerdeki Mersin yağı kullanıcı yorumları incelendiğinde bu yağı sabah akşam kullandıklarını, kullandıktan sonra yağın göğüs üzerinde yaklaşık 3 saat beklemesi gerektiğini belirtmişlerdir. Sürdükten sonra 3 saat silmeyin ve yıkamayın. Zamanla göğsün üst kısımlarında dolgunluk ve sertlik başladığı, büyüdüğü gözlemlenecektir.
  • Mersin yağı, Hindistan cevizi yağı ile de uyumludur. Her ikisinden de suyun içine ikişer damla damlatılarak karıştırın ve ayak tabanlarınıza sürün, bu karışım sizi çok rahatlatacaktır.
  • Mersin yağı faydaları için ciltte egzama bulunan bölgeye sabah akşam günde 2 kez üçer damla damlatın. Egzama bölgesindeki kuruluk gidecek, böylece egzama yatışacaktır. Mersin yağı özlü krem de bu konuda çok faydalıdır.

*Hamile ve emziren anneler doktorlarına danışarak kullanabilirler.

Mersin yağının faydaları içinde bazıları çok dikkat çekici gerçekten ve bu yağı evinizde bulundurmanız için birçok neden var. İstediğiniz aktardan doğal mersin yağı edinebilirsiniz.

İLGİLİ YAZI: Ardıç Yağı Faydaları ve Kullanım Şekilleri

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

“Mersin Yağı Faydaları Nelerdir, Nasıl Kullanılır?” üzerine 12 yorum
  1. bu güzel yazı dizesinde mersin yaprağının özelliklerini ve faydalarını tanıtarak bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler herzamanki gibi güzel bir konuya değinmişsiniz başarılarınızın devamını diler yeni yazılarınızı heyecanla bekliyoruz..saygılar

    Yanıtla
  2. Murt Yaban Mersini olarak biliyorum. Meyveleri siyah oluryor ve Mersin ve Silifkede cok bulunuyor. Bir de onun Beyaz Murt dedikleri pembemsi dolgun sekli var. Bu da insanlar tarafindan gelistirilmis sekli. Tadi tatlimsi oluyor.

    Simdi sizin bahsettiginiz Mersin Yagi renksiz ve cok keskin kokusu olan ve agzinizi yakan bir sivi var ona da Mersin Yagi deniyor. Ben bunlarin iki cok ayri bitkilerden oldugunu saniyordum. Dogru mu? Yoksa ayni bitkinin (MURT…yaban mersini…) biri meyvesi biri de yapragindan yapilmis yaglar mi?

    Ben Siyah Murt meyvesini kurutup kullaniyorum. Aktarfdan aldigim RENKSIZ sivi sise ustune Mersin yazdigi halde bana sanki o DEFNE gibi geldi. Cok keskin ve yakar yapraklari mi yoksa defne yapraklarindan yapilmis yaglar mi? Bunlar ayni bitkinin Meyveleri siyah yapraklari yesil ? Ama Defne yapragi mi? Kekik mi?

    Lutfen cevap verin. Tesekkurler

    Yanıtla
    • Yazıda bahsettiğim murt, Mersin bitkisi demek ve mersin yağı da mersin bitkisinin yaprağından yapılıyor. Yaban mersiniyle alakası yok.

      Murt meyvesi ile yaban mersini arasındaki fark, murt meyvesinin içi açıldığında içinde çok sayıda beyaz çekirdekleri olmasıdır. Ayrıca murt meyveleri yaban mersini meyvesine göre daha uzun elips bir yapıya sahiptir. Yaban mersini Karadeniz Bölgesinde, Murt(Mersin) Akdeniz bölgesinde doğal olarak yetişir.

      Son kısımda sorduğunuz defne ise çok farklı bir bitki. Mersin bitkisinin yaprağı şekil olarak defneye benziyor ama defne ağacı bambaşka bir ağaç. Kekik zaten hiç değil, kekik daha çok ot şeklindedir. Defne yağı, kekik yağı, mersin yağı, üçü de birbirinden farklıdır.

      Yanıtla
    • Mersin yaprağının ekstresi ve şurubu oluyor. “Mersin yaprağı sıvı ekstresi” diye aratırsanız bazı online marketlerde bulabilirsiniz.

      Yanıtla
  3. Maşallah ne faydalıymış idrar söktürme göz altı torbaları, gögüs büyütme ve saçlara olan faydaları çok faydalı bir yapraktan çıkan yağ aslında bitkisel tedavilere de şans vermek lazım en ufak bir şeyde doktora gidip koli koli hap yutmak yerine çok teşekkür ederiz güzel bir makale okuduk sayenizde .

    Yanıtla
    • Mersin yaprağının yağı çok bilinen bir yağ değil, bunu daha detaylı anlatmak istedim çünkü çok faydalı bir yağ. Şifalı bitkilerin gücünden yararlanmak lazım.

      Yanıtla
Yorum yapın