Aristo Diyeti Nasıl Yapılır? İşte Aristo Diyet Listesi ve Menüsü

Aristo diyeti nasıl olur, bu diyetin özelliği nedir? Bu diyetin en önemli özelliği sadece bedende değil zihin ve bilinçaltında da değişikler oluşturmasıdır. Dünyaca ünlü felsefeci Aristo öğretilerinden yola çıkarak oluşturulmuş hem felsefik, hem de vücudun alması gereken gerçek besinlerin neler olduğunu ve nasıl beslenme olacağını anlatan bir diyettir. Bu yazıda Aristo diyetinin mantığını anladığını gibi, diyette nelere dikkat edilir, Aristo diyet listesi dikkate alınarak nasıl menüler oluşturulur, hepsini bulacaksınız.

Aristo diyeti zihinsel ve bedensel bir rahatlama sağlar, böylece kilo verme sürecindeki mental yorgunluk, umudunu kaybetme, açlık duygusuna yenilme gibi olumsuzluklar minimuma iner. Zamanla beslenme kültürü değişir, sağlığınız iyileşir ve yaşamınızda bir yenilenme hissedersiniz. Siz de aristo detoksu uygulayarak, ruhsal ve fiziksel bir detoks yaşayın, hem yenilenin hem zayıflayın.

Aristo diyeti nedir derseniz; 21 gün uygulanan bir yaşam diyeti. 3 hafta boyunca, çiğ sebzeler, çiğ kuruyemişler ve meyve ağırlıklı bir beslenmeyle hormonları düzenleyerek vücudu dinlendirecek, acıkma yaşamadan, moral bozmadan hedefinizdeki kiloya düşeceksiniz.

Proteinli gıdalar bu diyetin sadece yüzde 20’sini içermektedir, yüzde 80 çiğ sebze, kuruyemiş ve meyvedir. Glutenli gıdalardan, karbonhidratlardan, vücudu yoran şekerli besinlerden uzak durmak bu sürece destek olacaktır. 

İLGİLİ YAZI: Presto Diyet

Aristo Diyeti Nedir?

Aristo diyeti deyince aklınıza sadece “Şunları ne kadar yiyelim, şunları ne kadar yemeyelim.” şeklinde kısır bir düşünce gelmesin. Bunun dışında bu diyette neleri nasıl yemeli ve bunun yanında kilo vermeyi hızlandıran özellikle de yürüme, spor, egzersiz gibi diğer yardımcı öğeler diyete nasıl adapte edilmeli gibi konuları da içine alır.

Aynı zamanda zihinde bir türlü çözülemeyen “Ya kilo veremezsem!” umutsuzluğunu, sonuca ulaşamadığında oluşan moral bozukluğunu gideren, kısaca zihnin bilinçaltı sıçramalarının nasıl kontrol edilmesi gerektiğini öğreten bir diyet.

Bu konuda harika bir kitap hazırlayan Dr. Gönül Ateşsaçan, kitabında bu felsefeyi çok iyi açıklıyor. Güzelliğin ancak 4 boyuttan oluşabileceğine vurgu yapan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Dr. Gönül Ateşsaçan, bu 4 boyutun beden, zihin, ruh ve duygulardan meydana geldiğini anlatıyor ve Aristo diyeti felsefesini bunun üzerine bina ediyor. Bu dördü arasında denge olduğunda ancak, maddi manevi güzelliği bir arada yaşayabiliriz diyor.

İLGİLİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zor Kilo Verenler için Diyet Listesi

Aristo diyeti felsefesi ile duo diyet felsefesini çok yakın buluyorum. Ben de “Duo Diyet Felsefesi Üzerine Merak Edilenler” adlı yazımda demiştim ki “Sadece bedenin değil ruhun da diyete ve arınmaya ihtiyacı var.” Bu yüzden bu diyeti kendime yakın hissettim.

Aristo Diyeti Nasıl Yapılır?

Özellikle aristo diyeti yapanlar ve bu diyetle zayıflayanlar incelendiğinde yapılacaklar ve yapılmayacaklar daha net ortaya çıkıyor. İşte Aristo diyeti nasıl yapılır sorusunun cevabı:

  1. Aristo diyeti 21 gün boyunca uygulanır. Bu süreçte kilo verip vermemek sizi etkilemesin, sonuna kadar devam edin. Aristo diyeti sağlıklı mı diye soruluyor evet bu diyeti 21 gün uygularsanız 21 günün sonunda epifiz bezi tertemiz olur. Hormonlar dengesini bulur ve karaciğer rahatlar.
  2. Yemeği yavaş yemek tokluk hissi açısından önemli. Yemek yeme süresi ortalama 13-15 dakika olmalı.
  3. Gece uykusu çok önemli. Gece en geç 00.00’da yatacak ve sabah da en geç 08.00’de kalkacak şekilde kendimizi ayarlamalıyız.
  4. Yürüme, spor egzersiz yaşamımızın bir parçası olmalıdır. Bu vücudu fit ve zinde yapacağı gibi, kilo vermeyi de hızlandıracaktır. 7000 ila 10000 adım hedefiniz olsun veya en azından minimum yarım saat yürüme yapın.
  5. Mevsim sebzelerinin pişirilmeden çiğ olarak tüketilmesi, özellikle de bol miktarda meyve yenmelidir.
  6. Sebze yemekleri, salatalar, meyveler ön planda olmalı. Ispanak, semizotu, kereviz, pırasa, lahana, börülce, marul, salatalığı sıkça tüketin.
  7. Aristo diyeti detoksu çok faydalıdır, bunun için çeşitli detoks suları, limon suyu veya normal içme suyu (en az 2 litre) tüketimi çok önemli. Aralarda da sarı kantaron çayı, anason çayı, yeşil çay, rezene çayı tüketin.
  8. Glutenli gıdalar yasak; ekmek, hamur işleri, makarna, pilav, şekerli besinler, hazır ürünler ve özellikle de şekerli içeceklerden uzak durun. Protein alımı çok sınırlı olmalı, yüzde 20 ideal olanı. Kahvaltı yaparken yumurta, süt peynir; yemeklerde de beyaz et ve yoğurt gibi proteinleri tercih edin. Aristo vegan diyeti yapıyorsanız bunların yerine başka besinler koymalısınız.

İLGİLİ YAZI: Vegan Diyeti Nasıl Yapılır?

Aristo Diyet Listesi

Kolaylık olsun diye Aristo diyeti listesi hazırladım. Aristo diyetinde neler yenmeli bu yemek listesinde sabah kahvaltısı için domates, salatalık yanında peynir ve yumurta yenmelidir. Öğle yemeğinde et balık veya tavuk yanında yeşillikler olsun. Akşam öğününde ise mevsim sebzesi yemeği, salata.

Aralarda kuruyemiş atıştırıp, mevsiminde hangi meyve varsa meyveden bolca tüketin, çiğ sebze tüketmeyi ihmal etmeyin. Gün içinde detoks suyu ve kahvaltı öncesi limonlu su da çok iyi gidiyor.

Aşağıdaki listeyi kopyalayıp ona göre güzel yemek listesi ve menüler hazırlayabilirsiniz.

aristo diyeti nasıl yapılır? i̇şte aristo diyet listesi ve menüsüPin
aristo diyeti nasıl yapılır? i̇şte aristo diyet listesi ve menüsü

Aristo Diyetinde Neler Yenmeli?

Hayvansal gıdadan ziyade bitkisel gıdalarla beslenmeyi ön planda tutan Aristo diyetiyle zayıflamak mümkün. Bunun için harika bir aristo diyeti yemek listesi yapın ve 21 gün boyunca benzer menüler oluşturarak zayıflama hedefinizi yakalayın. Yemek listesini yukarıdaki yenilecekler listesinden zevkinize göre hazırlayın. Ben sizin için aşağıda güzel bir menü hazırladım. Bu menüyü baz alarak siz de harika menüler ortaya çıkartın.

Aristo diyeti uygulayanlar tam olarak kurallara uyduğunda 21 günün sonunda 2 beden inceldiğini, bir ay sonunda da kilosunun yüzde 10’unu kaybettiğini belirtiyorlar. Bu programı düzenli takip edenler, bu diyetin özellikle zihin ve bedeni rahatlattığı konusunda hemfikirler. Her bünye farklı olduğu için diyeti uygularken sorunla karşılaşmamak için doktorunuza danışmanız önemli.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nasıl 14 Kilo Verdim?

Aristo Diyeti Menüsü

10 günlük aristo diyeti için bu menü kılavuzunuz olsun. Yukarıdaki yemek listesindeki besinlerle benzer varyasyonlar harika menüler hazırlayabilirsiniz.

Kahvaltıdan önce: 1 bardak limonlu su için.

Kahvaltı: Aristo diyeti sabah kahvaltısı olarak protein olarak peynir veya yumurta, bitkisel besin olarak domates, salatalık ve maydanoz türü yeşillikleri açık bir çay eşliğinde tüketin.

Ara Öğün: Yeşil çay rezene çayı gibi bir bitki çayı veya detoks suyu.

Öğle yemeği: Tavuk eti ve mevsim salata.

Ara Öğün: Badem vb. çiğ kuruyemiş çeşitleri.

Akşam yemeği: Sebze yemeği, yoğurt veya ayran

Gece Ara öğün: Meyve

Not 1- Ara öğünler yemeklerden 2 saat sonra olmalıdır.

Not 2- En az 2 litre su için.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Günlük Su İhtiyacı Ne Kadardır?

Not 3- Her gün 15 dakika güneşlenip, en az yarım saat da yürüyüş yapın.

Bu programları Aristo diyetine uygun şekilde çoğaltıp, çeşitlendirebilirsiniz. Daha önce detaylıca anlattığım “Duo Diyet Özel Detoks Suyu Tarifi ve Yapılışı” adlı yazıma da mutlaka göz atmanızı isterim.

Oyla post

Duo Diyet

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi... Blog Yazarı…

Sağlıklı Yaşamı Seven... Doğal Ürünlerin Aşığı... Gurme…

“Aristo Diyeti Nasıl Yapılır? İşte Aristo Diyet Listesi ve Menüsü” üzerine 4 yorum
  1. Sanırım psikolojik ve bilinç altı ön planda olan bir diyet tabi gıdaya da dikkat çekiyor. Aslında bir çoğunun temeli belli şartlar ama dikkat etmezsek kilo alıyoruz. Aristo diyetine bir çaba gösterelim bakalım en azından bilinç altımıza yerleştirelim teşekkür ederiz.

    Yanıtla
    • Evet Aristo diyeti çok yönlü bir diyet. Sadece gıda anlamında değil gece uykusundan temiz hava ve güneşlenmeye kadar birçok konuya eğilen bir yaşam diyeti. Ben teşekkür ederim yorum için.

      Yanıtla
Yorum yapın

4