Ceviz Suyunun Faydaları, Tüketim Şekli ve İçenlerin Yorumları

Cevizin kendisi zaten çok faydalı peki ceviz suyu? Evet ceviz suyu faydaları da çok fazla, tabi burada şu çok fark ediyor; kullandığınız ceviz çeşidi. Ceviz suyunun faydaları yorumlar incelendiğinde, ceviz seçiminde yerli ceviz kullanılırsa faydalarının arttığı görülmektedir. Yerli cevizin içindeki yağ oranı ve yağın kalitesi cevizin suyuna geçerek ceviz suyunun faydaları daha da artmış oluyor. Tam verim almak istiyorsak yerli cevizin suyunu tüketmeliyiz.

Ceviz suyunun tarifi ve tüketimiyle ilgili detaylara geçemeden önce yerli ceviz hakkında biraz bilgi verelim. Yerli ceviz bazen Türk cevizi veya doğal ceviz diye de adlandırılabiliyor. Yerli ceviz diye vurgu yapmamın nedeni, İthal cevizle olan kalite farkına dikkat çekmek. Yoksa yerli malı, yurdun malı; yerli üreticiyi destekleme anlamındaki yaklaşımım ikinci planda.

Yurt dışından ithal edilen Moldova cevizi gibi cevizler, Moldova dışında ayrıca ADB, Bulgaristan, Ukrayna, Kırgızistan, Özbekistan ve Rusya’dan geliyor. Bu cevizler iri, görüntüsü güzel ve ucuz olduğundan bizi cezbediyor. Ucuzluğundan dolayı en fazla rağbet eden, pastane gibi toplu işletmeler. Halkımız tadını çok beğenmiyor ama yine de olaya ekonomik yaklaşanlar da bir hayli fazla.

Doğal olmayan ürünlerin de sağlığımıza yaptığı katkı sınırlı oluyor. Ceviz suyunun faydaları tam olarak hissetmek istiyorsanız size hakiki Türk cevizini öneriyorum. Yerli ve doğal ceviz olsun da isterse kurtlu çıksın, isterse çetin ceviz olsun yine de tercihimiz bu yönde olmalı. Bilecik, Yalova, Tokat cevizi en bilinen yerli cevizlerimizden. Bu demek değildir ki sadece bu illerimizde yetişir. Ceviz ülkemizde birçok yerde yetişir. Yerli cevizlerimizdeki yağ oranı yüzde 67, protein oranı yüzde 17.

Ceviz Seçimi Nasıl Olmalı?

Ceviz suyunun faydaları için ceviz seçimine özen göstermeliyiz. Satın alırken tabi ki tanıdık, bilindik, güvenilir yerlerden almaya çalışmak lazım çünkü yerli diye Amerikan cevizini satan yerler var ne yazık ki… Yerli ceviz ile yapılan ceviz suyu çok daha etkili.

Peki kabuğuyla mı yoksa açık mı alalım derseniz hijyen ve sağlık açısından kabuklu ceviz tercih edin. Kabuğuyla satın almak yarı yarıya ucuza mal oluyor ama kırma derdi var. Sağlıklı ve temiz olması için o zahmete değer. Açıkta alınca zahmetten kurtuluruz ama ceviz saklanırken ne kadar temiz tutulduğu bilinmiyor. Paketlenmiş ceviz içlerinin ise koruyucu içerme ihtimali yüksek. Tercih sizin.

ceviz suyunun faydaları yorumlar ve tüketim şekli
kabuklu cevizin suyu

Cevizin Faydaları

Ceviz suyunun faydaları var ama ana maddemiz olan cevizin faydaları neler? Aslında herkesçe biliniyor, en yaygın bilgi de; ceviz beynimize benzediği için beyne çok faydalı bir yağlı tohumdur.

  1. Beyin hücrelerini ceviz sayesinde koruyabilir, bu sayede de zeka ve hafızamızı güçlendirmiş oluruz.
  2. Tokluk hissi veren ceviz, aşırıya kaçmadan her gün bir miktar tüketildiğinde sağlıklı zayıflatır.
  3. Çocuklarımız için de ceviz çok faydalıdır. Her gün yenen ceviz sayesinde dersleri anlaması ve kavraması kolaylaşır.
  4. Cevizde, doymamış yağ asitleri bulunur ve bu kandaki basıncı azaltarak damarlardaki sertleşmeyi ve tıkanmayı, kanın pıhtılaşmasını önler.
  5. Kolesterolü düzenler, kalbi korur, hipertansiyon ve inmeyi de engeller.
  6. Bağışıklığı güçlendirir, kansere karşı vücuda direnç verir.
  7. Eski medeniyetlerde, ruh hastaları cevizle tedavi edilirmiş. Çünkü ceviz, depresyon ve stres için birebirdir.
  8. Düzenli kullanımda sedef ve egzamaya iyi gelir.

İlginizi Çekebilir: Bağışıklık sistemini Güçlendiren 5 Sarımsak Kürü Tarifi

Ceviz Suyunun Faydaları ve Tarifi

Ceviz suyu nasıl yapılır siz de bu tarife göre yapın ki ceviz suyunun faydaları daha çok hissedin. Öncelikle 2 tane kabuklu yerli cevizi kırarak içini çıkarıyoruz. Oda sıcaklığındaki 1 su bardağı suyun içine 2 adet ceviz içi koyuyoruz. Yaklaşık 5 saat civarında suda kalan cevizlerin yağı suya karışıyor ve suyun rengi koyulaşıyor. Sonra da bu ceviz suyunu aç karna yudumlayarak içip, cevizleri de yiyoruz.

İŞTE BU KADAR. Afiyet olsun.

Ceviz suyu kürü Saraçoğlu dahil herkesçe bu şekilde uygulanır. Uygulama, geceden suyu koyup sabah uyanınca aç karnına içmek, sonra da içindeki cevizi yemek şeklinde. Ceviz suyu faydaları için siz de bu şekilde uygulayın.

Ceviz zarı suyunun faydaları yerli cevizin yağının kalitesine göre değişir. Burada yerli cevizden suya geçen yağ ile ithal cevizden geçen yağ kalitesi aynı olmadığından, size kaliteli ceviz olarak yerli cevizi tavsiye ettim.”

Not: Ceviz diyet yapanlar tarafından sadece 1 ceviz içiyle suyu hazırlanır. Ceviz suyu içip zayıflayanların yorumları incelendiğinde, cevizin kalorili olduğuna, sayısının önemli olduğuna ve ancak bu şekil tek cevizin suyu içilirse kilo vermeye etki edeceğine dikkat çekiyorlar.

Ceviz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Ceviz suyu içenlerin yorumları eşliğinde faydalarını belirteceğim. Hatta bizzat kendi deneyimimi de paylaşayım. Doktorun kolesterolüm için önerdiği “Crestor” adındaki ilacı uzun süre kullandım. Sonra hem pahalı oluşu hem de “Bu genç yaşta nereye kadar kullanılacak?” diyerek kullanımı bıraktım. Sonra diyete başladığımda tükettiğim kür ve detoks sularının yanında ceviz suyuna da başlayınca 320 olan kolesterolümün 200 seviyesine gerilediğini hayretle gördüm.

Ceviz suyunun faydaları, sağlığa ve zayıflamaya olan katkıları, saymakla bitmez. Ceviz suyunun faydaları damar tıkanıklarını engeller, kolesterolü dengeler, ödemin atılmasına yardımcı olur, tokluk hissi vererek diyet yapanlara destek olur, sindirimi rahatlatarak kabızlıktan korur. Ceviz suyu ne işe yarar neye iyi gelir kısaca maddeleyecek olursak;

  1. Ceviz suyu kolesterol ile anılıyor genelde çünkü kötü kolesterolün yükselmesine engel olduğu gibi, var olan yüksek kötü kolesterolü de düşürüyor. Böylece kolesterolü dengeler.
  2. Protein deposu oluşu sayesinde uzun süre tok tutuyor, yağ yakımını kolaylaştırır. Tokluk hissi sağlayarak kilo vermeye destek olur.
  3. Vücudu ödem ve toksinlerden antioksidan özelliği sayesinde arındırır.
  4. Damarların tıkanıklığına engel olarak kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  5. Omega 3 açısından zengin olduğundan sinir sistemini korur ve sağlıklı olarak çalışmasına destek olur.
  6. Kan şekerini dengeler, karaciğeri sağlıklı şekilde çalışmasına destek olup, şeker rahatsızlığına olumlu katkıları var.
  7. Sindirimi düzenleyerek kabızlık sorunu yaşayanları bu sorundan kurtarıyor. Ceviz suyu ishal yapar mı diye endişelenmeyin, bardağa 2 cevizden fazla koymadığınız sürece ishal yapmaz.
  8. Ceviz suyunun saça faydaları çok fazladır, güçlü ve parlak saçlara, ayrıca iyi bir cilde sahip olmanızı sağlar.
  9. Melanin hormonunun salgılanmasını sağlayarak uykusuzluğa iyi gelir.
  10. Alzheimer ve Parkinson gibi beyni ilgilendiren hastalıklara karşı korur.

Not: Bazı hastalarda ceviz suyu zararları görülebilir, nadir de olsa alerjik reaksiyon yapabiliyor, böyle durumlarda doktorunuza danışınız.

Ceviz Suyu Tiroide İyi Gelir mi?

İster düşük tiroit ister yüksek tiroit probleminiz olsun, 2 ay boyunca ceviz suyu içtiğinizde çok faydasını göreceksiniz. Ceviz suyu özellikle sinir sistemini düzenleyerek tiroit değerlerini düzenler, sizi stresten korur. Ceviz suyu kürü düzenli kullanıldığında kandaki TSH düşüşü gözlemlenmiştir.

İLGİLİ YAZI: Haşimatodan Nasıl Kurtuldum?

Ceviz Suyu Zayıflatır mı?

Ceviz suyu zayıflatır mı sorusu da hep soruluyor, evet ceviz suyu içmek zayıflama ve kilo verme de ceviz suyunun faydaları arasındadır. Direkt olarak zayıflatmasa da kilo vermeye yardımcı olur. Tokluk hissi verdiğinden dolayı vücuda fazla kalori girmesini engelleyerek zayıflamamıza dolaylı destek verir.

Göbek eriten ceviz suyu karbonhidrat ve protein kaynağı bir karışımdır. Cevizden suya karışan yağ asitleri özellikle karın bölgesinde biriken göbek yağlarının daha hızlı yakılmasını ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Ceviz suyu ile zayıflayanların yorumları içinde en dikkat çekici nokta, limonlu su ile kullanılırsa ceviz suyunun faydaları katlanacağını vurgulamalarıdır. Bu arada, ceviz yüksek kalorili olduğundan günde 4 adetten fazla ceviz yemek kilo almaya sebep olur.

Afiyet Olsun, Şifa Olsun.

Ceviz suyu içiyoruz peki normal suyu günde kaç litre tüketiyoruz. Bu konuda yazdığım “Günlük Su İhtiyacı Ne Kadardır, 2 Litre Yeterli mi?” adlı yazımı da mutlaka okuyun.

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

“Ceviz Suyunun Faydaları, Tüketim Şekli ve İçenlerin Yorumları” üzerine 21 yorum
  1. her akşam yatmadan hazırlarım sabah uyanır uyanmaz içerim gerçekten çok faydası olduğunu söyleyebilirim ve tavsiye ederim bunun yanında limonlu suyu hiç eksik etmem …güzel bilgilendirici makale olmuş başarılar dilerim arkadaşım ..iyi yayınlar..

    Yanıtla
  2. Ceviz suyunun faydaları hakkında çok güzel bir makale olmuş. Ben de ceviz çok severim ve kesinlikle yerli Türk cevizinin tadı hiç bir yerde yok. Bizde ceviz ağacı olmasına ve taze de yememize rağmen aynı tat değil farklı bir cins galiba. Veya iklim farkı.

    Yanıtla
  3. Cevizi genelde doğal ürün pazarlarından kabuklu olarak alırım. Tabi yerli ceviz diye alıyoruz ama açıkçası artık pek güvenemiyorum. Ceviz suyu daha önce denemedim, hazırlamak gayet kolaymış. Teşekkür ederim bilgilendirme için..

    Yanıtla
    • Ben de kabukları çıkartılmış hazır ceviz içi almam hiç, kabuklu alır kendim kırarım, böylesi daha sağlıklı. Ceviz suyunu yapmak çok basit dene mutlaka, faydalarının yanısıra suda bekleyen cevizin tadı da harika oluyor.

      Yanıtla
  4. Ben ceviz suyu pek tüketmiyordum genellikle kendi yetiştirdiğim bahçeden toplayıp direk olarak kabuğu kırıp yiyorum tabi bu yöntemin farklı faydaları da var bundan sonra tarifiniz üzerine deneme yapıcam bakalım .Kendim yetiştirdiğim için yerli olur sanırım 🙂 ceviz suyunun faydaları için teşekkür ederiz kaleminize sağlık.

    Yanıtla
    • Tabi ki olur, kendi mahsulünse hem yerli hem doğal. Cevizi birçok yerde tüketiyoruz, ceviz suyunu da dene. Ceviz suyu özellikle kötü kolesterolü düşürme noktasında etkili.

      Yanıtla
      • Teşekkür ederim. Allah’a şükür şuan için kolesterol gibi bir sıkıntım yok ama tabi ne zaman olur bilemeyiz aklımızda bulunsun saygılar.

        Yanıtla
Yorum yapın