2024 Hedeflerim ve Yeni Yıl Hayallerim

2023 yılı biraz zor geçti, bu yüzden 2024 hedeflerim ve hayallerim, yeni yıldan beklentilerim çok uçuk kaçık olmayacak, belki daha mütevazi olacak. Hatta bazen sadece “Sağlık olsun başka şey istemem” diye düşünüyoruz ama o kadar da olmasın. Ekonomik anlamda ve sosyal birçok konuda da sıkıntıların azaldığı bir yıl olsun. 

Her şeye rağmen 2024 yılı yepyeni ve bembeyaz sayfalarıyla yazılmayı bekleyen defter misali bizi karşılarken, biz de ona kavuşmanın heyecanı içinde bu tertemiz sayfaları nasıl dolduracağımızın hayalini kuruyor, kendimize 2024 hedefleri çiziyoruz.

Yeni yılda yapacaklarımızın hayalini kurmak ve yeni yıl beklentilerimiz bizi zinde tutar, bize yaşama sevinci verir ve umutla geleceğe bakmamızı sağlar. Hayal kurmak ve beklenti içinde olmak bazen hayal kırıklığı ile sonuçlanabilir ama umutlu olmak bitmeyen bir hazinedir. Hayallere ket vururuz ama umut kor gibi içten içe yanar, hiç sönmez. Bence hayallerimizi her zaman umutla yoğurmak en güzeli.

Yeni yıl başlangıcı olsun, ay başlangıcı olsun, hafta başı olsun farketmez; doğum günü olsun, evlilik yıl dönümü olsun, her ne olursa olsun yepyeni başlangıçlar için her şeyi bahane ederim ben. Çünkü yeni başlayan her şey motivasyon kaynağıdır ve hemen bunu değerlendirmek, hedeflere giden yolda kullanmak gerekir.

İşte şimdi 2024 hedeflerim ve hayallerim neler, bunları belirlemenin, yeni yılda yapılacaklara ait güzel hayaller kurmanın tam zamanı. Yeni yıl hedeflerim 2024 planlaması yaparken yeni yılı milat kabul etmeli, ajandamıza yeni yıl hedeflerimi, hayallerimi ve yeni yıldan ne gibi beklentilerim olduğunu not almalı, kağıda yazıp panoma yapıştırmalıyım diye düşündüm. Böylece her gördüğümde yeni bir motivasyonla yoluma devam edebilirim. 2024 Hedeflerimiz Nelerdir bunlara geçmeden önce, hedeflere ulaşmak için nelere dikkat edelim öncelikle buna dikkat etmekte fayda var.

2024 Hedeflerim ve Hayallerime Ulaşmak için

2024 yılında planladığımız hedeflere ulaşmak ve kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesini istiyorsak, ocak ayındaki heyecanımızı sonraki aylarda kaybetmemeli, yıl içine yayabilmeliyiz. Hayallerimizin tek tek gerçekleşmesini istiyorsak, kendimizi her daim motive edecek şu kriterleri göz önünde bulunduralım:

  • 2024 hedeflerim öncelikle olabilirliği yüksek reel hedefler olmalı. Özgüvensiz ve sığ düşüncelerle planlanan hedefler ve kurulan hayaller bize bir şey kazandırmadığı gibi, reel olmayan abartılı ve zor hedefler de çabuk vazgeçmemize neden olur, olumsuz sonuçlar alırız. Örneğin, bir ayda ne kadar zayıflarım, ne kadar kitap okurum, nereleri gezerim gibi planlamalar makuliyet çerçevesinde olmalı.
  • Hedefini ve hayalini gerçekleştirmek için kendine güvenmeli, yapacağına inanmalı ve bunu destekleyen olumlamalar yapmalı. Akla gelen olumsuz düşüncelerden de sıyrılmak gerek. Bunun için sevdiklerinizden ve size pozitif enerji veren insanlardan yardım alabilirsiniz.
  • Çevremizde gelişen olumsuz olaylara takılıp kalmak, negatif insanların moral bozucu söylemlerine değer vermek hedefe ulaşmanın önündeki engellerden. Hedeflediğin şeyle alakalı kurulan olumsuz cümlelere, seni hedefinden ve hayalinden vazgeçirecek düşüncelere açık kapı bırakmamalısın.
  • Zaman geçtikçe hedeflerin ve hayallerin ile ilgili güncellemeler gerekirse bunu yap ama boş verip vazgeçme.
2024 hedeflerim ve yeni yıl hayallerim
2024 hedeflerim ve yeni yıl hayallerim

2024 Hedeflerim ve Hayallerim

2024 hedefleri ve hayallerimi belirlerken öncelikle geçen yılki gerçekleştirdiklerim ve gerçekleştiremediklerimi değerlendirmem gerekti. Yapamadıklarımı veya ertelediklerimi yeniden 2024 formatında güncelleyerek listeye dahil ettim. Bu yıl yeni 2024 hedeflerim ve onları gerçekleştirme hayallerim var, onları da ekleyerek tam da içime sinen bir 2024 hedef listesi oluştu.

*Sağlık: Her şeyin başı sağlık ve bu konuda hassas olmalıyım diye bir takım hedefler koydum kendime.  Uyku düzenini ayarlama, vakitli uyuyup vakitli kalkma. Sağlıklı ve doğal beslenmeden taviz vermeme. Çocuklarla beraber abur cubur yemeyi dengeli yapma. Ev ve el yapımı doğal ürünlerle vücut sağlığını koruma hedefi. Ayrıca yürüme, spor ve egzersizlerle zinde ve fit kalmaya devam.  Zamansızlık ve çeşitli hastalıklar buna engel olmayacak.

*Başarı: Eğitim alanında ve sitemi geliştirme üzerine hedeflerim ve hayallerim var. Öğrencilerim başardığında, istedikleri yerleri kazandıklarında ben de mutlu olacağım. Siteye yazı girme sayısını arttırıp sitenin gelişmesini istiyorum. 

*Huzur ve Mutluluk: Huzur ve mutluluk deyince aklıma ilk gelen aile olduğundan ailemle nitelikli zaman geçirmek 2024 hedeflerim arasında. Özellikle beraber geçirdiğim zaman dilimini iyi ayarlamalı, kaliteli zaman geçirmeliyim. Bunun için ev içi etkinlikler ve ev dışında gidilecek yerler için ortak fikirlerde buluşmak ve keyfini çıkarmak.

*Zaman: Hem kendimi yetiştirmek, geliştirmek hem de kafa dinlemek ve manevi huzur için kendimize zaman ayırmak önemli. Bununla ilgili birçok alanda hedeflerim ve hayallerim var. Web sitemi geliştirme, araştırmalar yapma,  çeşitli türde kitaplar okuma, sevdiğim hobilerle zaman geçirme gibi.

*Global: Bu bir hedef değil ama hayalim ve beklentim diyebilirim. Elimden belki çok az bir şey gelir ama en azından bu beklentimin ve duamın bir sinerji olacağı ümidiyle belirtmek istiyorum. Yeni yıldan beklentim; yeni bir virüs ve salgınlardan uzak bir yıl geçirmek, herkesin bedensel ve psikolojik anlamda sağlıklı olması önceliklerim. Ayrıca tüm insanlığın huzur ve barış içinde olması, savaşların bitmesi, ekonomik sıkıntıların azalması, insanların mutlu olduğu yerlerde yaşaması, önyargı duvarlarının yıkılması, ötekileştirmenin yok olması, herkesin birbirine saygılı olması… Yeni yılda hep güzel haberlere, yeni buluşlara, teknolojik gelişmelere sevinelim, hiç üzülmeyelim.

Bu yıl 2022 yılından daha güzel olsun, benim 2023 hedeflerim ve hayallerim gibi sizlerin de tüm hedef ve hayalleri gerçekleşsin inşallah.

Hedeflere ulaşmada motivasyon kaybı yaşamamak için daha önce yazdığım “Motivasyon, Başarının En Önemli Adımı” konulu yazıma da göz atmanızı isterim.

Written by Duo

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

“2024 Hedeflerim ve Yeni Yıl Hayallerim” üzerine 22 yorum
  1. Bence de ileriye dönük hedefler belirlemek için her fırsatı değerlendirmeliyiz. Dilekleriniz çok güzel tebrik ederim. Umarım başta sizin olmak üzere hepimizin hedeflerinin çoğunluğu yeni yılda gerçekleşir. Sevgilerle.:)

    Yanıtla
  2. Your thoughts are very beautiful. This article is very good. It reflects that you want to be all the happy and self introspection is must to accept any kind of change. I am inspired by this to take some kinds of resolutions to bring peaceful changes in my life.

    Yanıtla
  3. Ne güzel, insanın içini umutla dolduran, motive eden bir yazı olmuş 🙂 Umarım 2020 hedeflerin ve dileklerin firesiz bir şekilde, tek tek gerçekleşir ve umarım yeni yıl hepimiz için güzelliklerle, bol şansla dolu olarak gelir…
    Kalemine yüreğine sağlık. Mutlu, huzurlu bir yıl dilerim 🙂

    Yanıtla
    • Yazımı motive edici bulmana sevindim, aynı şekilde senin yorumun da motive edici ve umut dolu. Umut da bulaşıcı sanki. Güzel dileklerinin hepsi, hepimiz için olsun, mutlu yıllar…

      Yanıtla
  4. hedef belirlemek güzel ulaşalım ulaşmayalım sonuçta bir hedefimiz amacımız var ama siz bir çoğuna ulaşırsınız çünkü takip ettiğim kadarıyla planlı ve düzenli hareket ediyorsunuz. Umuyorum hedeflerinizin de üzerine çıkarsınız Şimdiden yeni yılını başarılı mutlu sağlıklı ve huzurlu geçsin demek istiyorum yeni yılınız kutlu olsun saygılar.

    Yanıtla
    • Çok güzel bir şey söyledin, önemli olan hedef belirlemek, ama ulaşırız ama ulaşamayız o çok önemli değil. Hedefsiz yaşamak rüzgarda savrulan yaprak misali hiç bana göre değil. Tespitlerin beni memnun etti. Yeni yılda hedeflediklerimize hayallerimize kavuşalım hep birlikte inş. Size de sağlıklı, huzurlu ve mutlu yıllar dilerim.

      Yanıtla
  5. Ben maddî sahadaki hedeflerimi milâdî yılbaşında; mânevî sahadaki hedeflerimi de hicrî yılbaşında koyuyorum. Ne kadar o hedeflere odaklanabiliyorum orası ayrı bir konu maalesef!

    Yanıtla
    • Maddi manevi hedeflerine ulaşırsın umarım. Dediğin gibi zaman ilerledikçe odaklanma sorunu oluyor ve vazgeçiyoruz bir çok hedefimizden. Ama en önemlisi bir hedefimizin olması, gerisi gelir inş.

      Yanıtla
  6. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun Duo Diyet, Sevgilerle.:)

    Yanıtla
  7. Hayal deyip geçmemek lazım. Ancak, sizin de yaptığınız gibi hayallerimiz için hedef koymak lazım. İnşallah başarılı olursunuz. Tüm arkadaşlarımızın hayallerine ulaştıkları bir yıl diliyorum. Mutlu yıllar…

    Yanıtla
    • Çok doğru hayal deyip geçmemek, ona bir misyon yüklemek ve kendimize bu yönde hedefler koymalıyız. Umarım dediğin gibi olur, herkes hayallerine ulaşır. Teşekkürler, size de mutlu yıllar.

      Yanıtla
  8. Yeni bir yıla; yeni umutlarla, hayallerle ve hedeflerle merhaba dedik. Sağlığını kaybetmeyen için klişe gibi gelse de öncelikle yeni yıldan herkes için sağlık diliyorum. Hayat çok da plan yapmaya gelmiyor o yüzden anı yaşamak gerektiğine inananlardanım. Umarım güzel anılar ve insanlar biriktirdiğimiz harika bir yıl olur, kendinize iyi bakın. Sevgilerimle…

    Yanıtla
    • Bu da güzel bir yaklaşım, uzak hedeflere odaklanırken anı kaçırmamak ve anın tadını çıkarmak gerek. Evet, yeni yılda güzel anılarımız biriksin inş. hep birlikte.

      Yanıtla
  9. Duo dilerim tüm hedeflerine ulaşırsın ? Galiba ben hedeflerimi gerçekçi koyamıyorum. 2020’ye girerken 1 milyon okunma hedeflemiştim mesela. Ama bu yıl için umudum var ?

    Yanıtla
Yorum yapın