Olumlama nasıl yapılır, 21 gün süren olumlama mucizesi nedir, pozitif olumlama cümleleri nelerdir gibi merak edilen sorular bu yazıda cevap bulacak. Özellikle de yazı sonundaki en etkili 15 olumlama cümlesi örneklerini mutlaka inceleyin ve en uygun olanlarını hayatınıza alın. Olumlama nedir dendiğinde,” olumlu” kelimesinden türediğini az çok tahmin edersiniz ve herkesin zihninde bir şeyler canlanır hemen. Olumlama kelimesine hayat veren iki sözcük düşünce ve sözdür. Düşünce, soyut; söz de onun somut halidir. Sesin evrende kaybolmadığını düşünürsek, konuştuğumuz her sözün de bir değeri olduğunu kabul edebiliriz.
Kendimizle sessizce konuşmaktan ziyade sesli düşündüğümüzde daha çok motive oluruz. İşte o zaman olumlama ne demek bunun cevabı da ortaya çıkar, olumlama kısaca olumlu cümlelerle kendini motive etme yoludur.
Olumlu kelimesini çoğu zaman pozitif kelimesiyle birlikte kullanırız. Pozitif olumlama nedir ve olumlama neyle ilgilidir derseniz, pozitif şeyler düşünmekle ilgilidir diyebiliriz. Hayatımızın içinde bizi bekleyen her türlü olumsuz durumu, olumlu hale dönüştürmeye çalışmaktır pozitif olumlama. Bu şekilde yaşamın negatifliklerinden uzaklaşmış oluruz.
Çevrenizde mutsuz görünen insanların birçoğunun konuşurken olumsuz cümleler kurduğunu fark edersiniz. Olumsuzluk, hayatının odak noktası olduğundan bu kişiler başına gelen olayları da sağlıklı değerlendiremez ve dert sıkıntı onları hiç bırakmaz. Bu tip insanlara yakın olursanız size de olumsuzluğun sıçrayacağını tahmin edersiniz. Böyle durumlardan uzak durup, beden olumlama sözleri kullanarak kendimizi motive etmeliyiz.
Olumlama Nedir? Nasıl Yapılır?
Tüm kalbinle inanarak, iyi niyetini olumlu cümlelerle belli bir tonda seslendirmeye olumlama denir. İnandığın şeyi söylemeyi dilek, hacet ve dua ile karıştırmayalım. Dua ve isteklerde “O güzel şeyin olmasını istiyorum.” derken, olumlamada “O güzel şey bende zaten var ve bunu kendime itiraf ediyorum.” deriz. Örneğin, “İşimde başarılı olmak istiyorum.” değil “Ben işimde başarılıyım.” demek olumlamadır.
Olumlama nasıl yapılır, ne zaman yapılır? Kişi nasıl inanırsa kendini de öyle hisseder. Düşünceler hayatın akışını olumlu veya olumsuz etkiler. “Bugün şanssız günümdeyim galiba” hissi geldiyse negatifliğin etkisi altındasın demektir ve senin olumlamaya ihtiyacın vardır. O olumsuz söz yerine “Ben şanslı biriyim.” cümlesini kendine telkin ederek bunu dillendirirsen olumlama yapmış olursun.
Olumlamayı belli bir süre ve belli bir tonda sürekli tekrar edince zihin bunu kabul edecek ve pozitif enerjiyle dolacaksın. 21 gün olumlama mucizesi tekrar etme süresinin 21 gün olarak belirlenmesiyle başlar çünkü bu bilinçaltımızın kabullenme süresidir. Bazı yerlerde 40 ve 41 sayısı da bilinci etkileyen süre olarak geçiyor. 40 kere söylersen olur. 41 kere maşallah cümlelerinden hatırlayabiliriz.
Size bir kitap tavsiye etmiştim “Ferrari’yi Çalan Fil” adında. Kitaba ismini veren olayda çocuğa sürekli olumsuz isnatta buluna buluna çocuk da o kötü özelliği kendine elbise yapıyor ve kötü karakterimiz ortaya çıkıyor. Bunun adına da olumsuzlama dense yeridir.
Bazen de senin yaşadığın bir olaydan değil de, çevrendeki negatif düşünceli insanlar enerjini aşağı çekerler. Böyle durumlarda da öncelikle bu kişilerden uzaklaşma yolunu tercih edin, olmuyorsa olumlama yaparak bu negatif etkilerden kendinizi koruyun.
Olumlama Nasıl Yapılır? Ne Zaman Uygundur?
Olumlama nedir cevabı nettir ama olumlama nasıl yapılır cevabı o kadar da net değil. Yani şu şekil yapılır diye bir kalıba sokamayız olumlamayı. İllaki olumlama nasıl yapılır diyorsan şu kadarını bilmek yeterli, kalp ve dil uyum içinde hareket ederse yani kalbinden geçeni inanarak söyleyebiliyorsan zaten olumlama yaptın demektir. Bunun için yer ve zaman belirlemeye de gerek yok, her an ve her yerde olumlama yapabilirsin.
Ama en iyi olumlama yapma zamanı ne zaman derseniz, gece yatarken gecenin sessiz ve dinginliğinde bilinçaltımızı temizlemek için ve sabah uyanınca güne iyi başlamak için yapılması daha uygundur. Günün herhangi vaktinde yapsanız da olur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Nasıl Özgüvenli Olunur?
Mesela sabah kalktın işe gideceksin, burada olumlama nasıl yapılır şöyle ki; öncelikle “Bugün çok mutluyum.” dedin. O gün içinde de bu cümleyi söyleme dışında ayrıca destekleyici olarak neşeli oldun ve gülücükler saçtın diyelim. Böylece bu motivasyonla gün içindeki olumsuz bir çok konunun üstesinden geldiğini hayretle fark edeceksin. Olumlama ne işe yarar, işte bu işe yarar, böylece kendini daha özgüvenli hisseder ve birçok konunun üstesinden rahatlıkla gelirsin.
Olumlama Teknikleri Nelerdir?
Olumlama nedir sorusunun bir cevabı da “bir düşünme tekniğidir”. Olumlamayı rastgele değil, bir taktik ve tekniğe göre yapmak gerekir. Peki nelerdir bunlar:
1. En önemlisi olumlu bir cümle kurmak
Olumlama cümlesi nedir diyerek başlayalım. Olumlama cümleleri pozitif anlam içeren aynı zamanda cümle yapısı olarak da olumsuzluk içermeyen cümlelerdir. “Başıma kötü bir şey gelmesin.” cümlesi her ne kadar anlam olarak olumlu olsa da cümlenin yapısı olumsuzdur ve kötü bir kelime zihne kötü çağrışımlar yaptığından bu cümle bizi motive edemez. Peki burada olumlama nasıl yapılır o cümle yerine “Bugün her şey yolunda.” tarzında olumlu bir cümle ile olumlama yapmalısınız.
2. Olumlama cümlesinde net ifade kullanmak
Genel geçer ve muğlak ifadeler seni motive etmez, yaşamına ait kendi cümleni kurarken niyetini daha detaylı bir şekilde söyle. “Güzel bir hayatım var.” demek çok geneldir. Güzel ama nasıl, bunu detaylandırarak söyle.
İLGİLİ YAZI: Manifesting Nasıl Yapılır?
3. Geçmişe takılmayıp, olumsuzlukları unutmak
Geçmişteki olumsuzluklar zihnimizde takılı kalırsa biz negatif etkiler. Özellikle geçmişi sürekli kurcalamak evlilik sorunları arasında gösteriliyor ve bundan uzak durmak gerek. Bu düşüncelerden sıyrılarak olumlama nasıl yapılır şöyle olabilir. “Yaşadıklarım beni daha da olgunlaştırdı” olumlaması ile geçmişimizi avantaja çevirebiliriz.
4. Gelecek zaman eki ve dilek şart kipi ekleri olan se-sa kullanmadan cümleyi kurmak
Şöyle olursa şu olur, şu gelirse bu olurum gibi şartlar koşarsan hep bağımlı olursun, kendin olamazsın. Bir de ilerde yapacağım, şu gün çözeceğim dersen, ertelediğin için kendine inancını kaybedersin.
5. “İstiyorum” kelimesinin yerine “Ben böyleyim.” demek
İstiyorum denince zihin “Bende olmadığı için istiyorum.” der. Burada olumlama nasıl yapılır örneğin, “Huzurlu olmak istiyorum” değil, “huzurluyum” demelisin.
15 Pozitif Olumlama Cümlesi
Buradaki pozitif olumlama cümleleri çok etkili, söylerken bu sözleri gerçekten inanarak söyleyin ki etkili olsun.
- Bugün içim huzur dolu.
- Kendimi fit ve zinde hissediyorum.
- Bugünkü diyet planımda her şey yolunda gidiyor.
- Kendimi güvende hissediyorum.
- İşimi iyi yapıyorum, işimde başarılıyım.
- İşimi seviyorum, işimi yaparken zevk alıyorum.
- İnanılmaz bir albenim var.
- Çevremde iyi insanlarla beraberim.
- Bütün güzellikleri hak edecek biriyim.
- Kim olursan ol, affediyorum.
- Her özelliğiyle benliğimi ve tüm canlıları seviyorum.
- Doğru seçim yapmak karakterimde var.
- Hayallerime ulaşacak güçteyim.
- Bedensel ve ruhsal olarak sağlıklıyım.
- Hayatımda yaşadığım her şey bana bir şeyler katıyor.
Buradaki mucizevi olumlamalar fikir verme açısından birer örnektir, önemli olan o cümleyi inanarak ve kendi kuracağın şekilde söylemen. Olumlama nasıl yapılır işte size farklı bir tavsiye: Güzel bulduğun olumlama cümlelerini telefonuna sesli olarak kaydet ve 21 gün dinle. Farkı farkedeceksin:)
Yazımı şu olumlama cümlesiyle bitireyim: Blog yazısı yazma işinde gayet başarılıyım:)
Olumlama yapmak ruhsal diyetin en önemli parçasıdır, “Ruhsal Detoks Nedir, Nasıl Yapılır?” yazısını da okumanızı tavsiye ederim.
Deneyeceğim 🙂 Teşekkürler.
Olumlama yapmak hiç zor değil, denemek gerek…
Olumlu düşünmek psikolojik acıdan da insanı rahatlatıyor. Olumsuz düşünen insanların yanındada durmamak gerek ümit bükücü gibiler
Olumsuz düşünen negatif insanlar niçin ümit bükücü tabiri çok iyiydi:) Zaten adı üstünde negatif, normal bile olamazsın, eksiye düşersin, ümidini büsbütün kaybedersin. O yüzden hem kendi kendimize olumlama yapmak hem de pozitif insanlarla birada olmak bize daha iyi gelecektir.
Olumlamalar hakkında birçok şey duyuyorum son zamanlarda. Aslında çok doğru, bilinçaltına olumlu sinyaller göndermek gerekli. Zaman zaman bunu yaptığım oluyor. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Güzel demişsin, bilinçaltına olumlu sinyaller göndermek ve bir şeye önce kendimizin inanmasının sağlamak çok önemli. Kendimize uygun olumlama cümleleriyle bunu yapmak mümkün.
Selam
Lütfen ilk olarak buradaki ismi değiştirerek kendine bir güzellik yap.
“Ana Kraliçe” mesela
Yaşadıkların seni yıkılmaz bir kale yapmıştır zaten farkında değilsin sadece
Güzel yaklaşım:) Tabi “dert anası” blog yazarı arkadaşımızı iyi tanıyorum, dertleri dinliyor bloğunda onlara güzel çözümler öneriyor. Bu yönüyle dert anası ismini kullanmış yoksa kendisi için değil.
Meditasyon ile içli dışlı biri olarak, olumlama çalışmalarını her gün yapıyorum. Daha iyi bir yaşam sürebilmek ve negatif, kötü enerjilerden uzak kalabilmek için olumlama yapmak şart. Bunlar bazılarına safsata gibi geliyor, böyle düşünenler de genelde negatif enerjiyle dolu insanlar oluyor. Olumlama hakkında yazdığınız yazı için teşekkürler. İyi çalışmalar.
Kötü enerji veren her şeyden, her kişiden uzak olmak, bunu da olumlama yaparak desteklemek yaşam kalitesini iyileştirecektir kesinlikle. Teşekkür ediyorum ben de.