Sağlık Turizmi Danışmanlığı ve Teşvik İmkanları

Sağlık turizmi bir kişinin sağlığının iyileştirilmesi, tedavi edilmesi, kontrol altında tutulması ve korunması amacıyla ikametinin bulunduğu ülkeden ayrılarak başka bir ülkeye gitmesi ve gittiği yerde hem sağlık imkanlarından hem de turizminden yararlanmalarına verilen isimdir.

Bugün sosyal medyada SMA hastası çocukların bağışlarının tamamlanmasıyla yurt dışına çıkmaları da bir sağlık turizmidir. Ya da kanser hastası birisinin daha iyi imkanlarla ameliyat fırsatı bulduğu farklı bir ülkeye ameliyat amacıyla gitmesi sağlık turizmidir. Bu esnada konaklamış olduğu otel ve yararlandığı imkanlar da bu turizmin içinde görülmektedir. Özetle kişinin sağlık amacıyla gittiği ülkede gerçekleştirdiği işlemlerin bütünü ve amacı sağlık turizmi demek uygundur.

Sağlık Turizmi Teşvik ve İmkanları

  • Yurt dışı danışmanlık hizmeti
  • Yurt dışı kira desteği
  • Tercüman ve hasta uçak bileti imkanı
  • Komisyon ve Fuar desteği
  • Marka tescil desteği
  • Sosyal medya reklam desteği

Sağlık Turizmi Teşvikleri Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Elbette bu sağlık turizmi teşvik ve imkanlarından yararlanmak için de Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne ihtiyaç hasıl olmaktadır. sağlık turizmi danışmanlığı ve teşvik i̇mkanları

Sağlık Turizmi Acentesi Yetkinliği

Sağlık turizmi acentesi işletebilmek için;

1. A grubu Seyahat Acentesi İşletme Belgesi sahibi olmak gerekmektedir. A, B ve C grubu olan bu belgenin sağlık turizminde kullanılmak üzere A grubuna ait olması gerekmektedir. Bu süreç hakkında gerekli hizmetleri ise TURSAB sağlamaktadır.

2. Sağlık Kuruluşları Protokolü istenilen bir diğer kriterler arasında bulunmaktadır. Burada da en az 3 sağlık kuruluşu ile anlaşma protokolü sağlamak zorunluluğu söz konusudur ancak asıl önemli olan nokta ise şudur; protokol anlaşması sağladığınız en az 3 sağlık kuruluşunun da Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik kriterini oluşturan Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip olması gerekmektedir. Aksi halde yapılan protokol sözleşmeleri geçerli sayılmamaktadır.

3. Çağrı Merkezi Sistemine Sahip Olmak kurallardan bir diğeri olarak karşımıza çıkmaktadır. En az iki dil bilinmesi gerektiği bildirilen, bu dillerden birinin de mutlaka İngilizce olmak zorunda olduğu belirtilmiştir. Çağrı merkezi hizmeti sunan bir firma ile anlaşma sağlayarak operatör alt yapısına sahip olmaktır. Firma ile yapılan anlaşma başvuru esnasında bakanlığa sunulması gereken evraklardan biridir aynı zamanda. İkinci dilin ne olacağı konusunda da bir kıstas olmamakla birlikte hizmet sunacağınız pazarın diline bağlı olarak seçmeniz mümkündür.

4. Aracı Acente Taahhüdü vermeniz de gerekecektir. Bunlar sözleşmenin ve sürecin doğru işlemesi için gerekmektedir.

a) Web Sitesi: İngilizce ve Almanca zorunlu olmakla birlikte 3 dile sahip internet sitenizin olması gerekmektedir. Bu sitelerde ise acenteniz hakkında bilgilendirici içeriklerin bulunması gelecek olan ziyaretçilerin bilgi sahibi olması açısından hem önemli hem de zorunludur.

b) Sağlık Sigortası: Sağlık turizmini gerçekleştirecek olan kişiye tüm seyahatini kapsayacak şekilde olmak kaydıyla seyahat sigortası yaptırmak zorunlu kurallardan bir diğeridir.

c) KVKK: Süreçler hakkında bilgilerini aldığı turizmi yapan kişi hakkında sağlamış olduğu bilgileri KVKK kurallarına uyarak hareket etmek.

d) Seyahat Planlaması: Sağlık turizmini gerçekleştirecek geliş ve dönüş süreçleri ile beraber aynı zamanda konaklama süreci hakkında da gerekli planlamanın gerçekleştirilmesi.

e) Uluslararası Sağlık turistinin almak istediği hizmet öğrenilerek kendisine uygun olacak tesisin bulunması ve kendisine ait sağlık belgelerinin gerekli sağlık kurumlarına ibraz edilerek araştırılması ve incelenmesi

f) Sağlık Turisti Bilgilendirme süreci de işleyişin memnuniyeti ve kolaylığı açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bunun başlıca kuralı ise sağlık turisti olacak kişiye bu süreci hakkında kendisine sağlık imkanı sunan kuruluşlar ve kuruluşların talepleri hakkında bilgi vermek, hizmet ücretlerinden net bir şekilde yanıltıcı olmadan bahsetmek, seyahat süreci, pasaport, yurt dışı işlemleri, ulaşım ve iletişim gibi hususlar konusunda gereken tüm bilgiyi eksiksiz olarak iletmek.

Personel Olabilmek İçin Yetkinlik Belgesi Edinmek

  • Tabi ki böyle bir kuruluşu oluşturup bu bünyede personel olabilmek için de belli kriterler söz konusudur ve sizden bu kriterlere uygun olmanız beklenmektedir.
  • Bunlardan bir tanesi ÖSYM tarafından her sene gerçekleştirilen Yabancı Dil Seçme Sınavı’ndan 100 üzerinden en az 65 puan alabilmiş olmaktır.
  • Mütercim ya da tercümanlık bölümünden mezun olduğunuzu gösteren bir belge de gerekmektedir ki uluslararası bir firmada ihtiyacınız olacak ilk şey bir dildir elbette.
  • TÖMER’e ait B2 seviyesinde belge temin etmek. Bu belgenin kabul edilebilmesi için belirtilen kriter ise Ankara Üniversitesi’nden alınmış olması şeklinde belirlenmiştir. Bu konuda çalışmalar yapan, sağlık turizmi belgenizi almanıza yardımcı olabilecek bir firmadan bahsetmek istiyorum. TR CURE sağlık turizmi, sağlık turizmi danışmanlığı, dijital pazarlama ve daha bir çok konuda size yardımcı olabilecek bir firmadır. Eğer sağlık turizmi danışmanlığı konusunda hizmet almak isterseniz tavsiye edebilirim.
Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

Yorum yapın