Türk Kahvesi Çeşitleri – 8 Farklı Tarif

Türk kahvesi çeşitleri çok fazla ve her bir kahvenin ayrı bir lezzeti var. Özellikle de Türk kahvesi kültürümüzün en önemli simgelerinden ve hayatımızın bir parçası durumunda. Kahve, yalnızken bir arkadaş, dostlarla beraberken de sevinç ve neşedir.

Yemeklerden sonra güzel bir köpüklü Türk kahvesi en büyük keyiflerimizdendir. Ayrıca kahve, sohbet ortamlarının, aşk, meşk ve dedikodunun vazgeçilemeyen sponsorlu içeceğidir.

Peki hepimiz aynı kahveyi mi içiyoruz, tercih ettiğimiz Türk kahvesi çeşitleri hangileri, hala tadına bakmadığımız kahve çeşidi var mı, Türk kahvesi yapımı nasıl, faydaları neler, işte bu yazıyla birlikte yeni bilgiler, yeni tatlar keşfedeceksiniz.

Dünya Kahve Günü

40 yıl hatırı olan ve vefa kelimesiyle özdeş Türk kahvesi tarihi 5 Aralık 2013 tarihinde UNESCO tarafından “Somut Olmayan Kültürel Miras” listesine alındı. Bu yüzden her 5 Aralık’ta Dünya Türk Kahvesi Günü kutlanır. O gün “Kahve Dünyası” gibi bazı kahve mekanlarında kahveler ücretsizdir. Dünya kahve günü ise her yıl 1 ekimdedir.

Ülkemizde tüketimi en çok olan kahve çeşidi Türk kahvesidir. Şimdi bize çok farklı lezzetler sunan Türk kahvesi çeşitleri nelerdir bir göz atalım, belki de içinde hiç tadına bakmadıklarınız vardır.

Türk Kahvesi Çeşitleri - 8 Farklı Tarif Pin
Türk Kahvesi Çeşitleri – 8 Farklı Tarif

 

Türk kahve çeşitleri konusundan önce kullanım ve yapılışlarına göre kahve çeşitlerinden bahsetmek istiyorum.

Kavruluşuna göre Türk kahvesi çeşitleri 3’e ayrılır: Hafif kavrulmuş-Orta Kavrulmuş-Çok kavrulmuş veya diğer adıyla çifte kavrulmuş kahve.

Öğütülüşüne Göre Türk kahvesi çeşitleri 3’e ayrılır: İnce – Orta ve Kalın öğütülmüş klasik kahve

Nerede Yapıldığına Göre de Türk kahvesi çeşitleri 3’e ayrılır: Ocakta – Kumda – Közde (Mangalda veya külde)

Türk Kahvesi Çeşitleri 8 Farklı Tarif ve En İyi MarkalarPin
Türk Kahvesi Çeşitleri

Şimdi gelelim ülkemizde yaygın olarak tüketilen yöresel kahve çeşitleri isimleri nelerdir, onlar hakkında detay bilgilere…

Türk Kahvesi Çeşitleri

Türk kahvesi çeşitleri tadı, yapılışı ve tüketimi birçok yönüyle kaç kahve çeşidi var derseniz, 8 farklı çeşidi vardır. Bu yönleriyle birbirinden ayrılır ama her birinin hayatımızda özel bir yeri vardır. 

1. Dibek Kahvesi

Türk kahvesinin kahve değirmeninde değil de, içi oyuk havan tarzı dibeklerde tokmakla dövülmesiyle oluşan bir kahve çeşididir. Böyle dövüldüğü için kahvenin aroması daha çok hissediliyor. En güzel Türk kahvesi hangisi yumuşak bir içimi, yoğun kıvamı olduğu için Türk kahvesi çeşitleri içinde özellikle bu tadı tercih eden çok oluyor.

Öğütülmüş kahveye göre daha iri parçacıklıdır. Pişirilmesi normal Türk kahvesinin pişirilmesi ile aynıdır. Köpüklü Türk Kahvesi Pişirme notları yazının ilerleyen satırlarında… Özellikle de Orhanefendi Dibek Kahvesinin tadı güzeldi, size de öneririm. Ayrıca dibek kahvesi cilt için çok faydalı bir kahve çeşidi.

2. Menengiç Kahvesi

Gaziantep yöresinde yaygın olarak görülen yabani Antep fıstığı olan menengiç ağacının meyvelerinden üretildiği için bu adı almıştır. Çedene kahvesi bir diğer adıdır bu kahvenin. Bu ağacın meyvelerinin kurutulup kavrulması sonucu kahve oluşur. Bu yönüyle ülkemize dışarıdan gelen kahvelerden çok farklıdır.

Türk kahvesi çeşitleri içinde menengiç kahvesi yapımı diğer kahvelere benzer. Fakat içine süt koymak gerekiyor. Sütlü Türk kahvesi ile farkı şu; kahvenin içine süt değil, sütün içine menengiç kahvesi koyun. Bu anlamda normal Türk kahvesi yapımı gibi bir inceliği yoktur, lezzet ve kıvam olarak da klasik Türk kahvesinden çok farklıdır.

3. Tatar Kahvesi

Tatar yemeklerinde ve içeceklerinde kaymak çok önemlidir. Bu kahvenin özelliği de Tük kahvesine 2 tatlı kaşığı kaymak ilave edilmesidir. Kırım Tatar’larındaki geleneğe göre yemekten önce içilmesi çok daha keyifli ve faydalıdır. Türk kahvesi çeşitleri içinde baş ağrısı dendiğinde hemen akla tatar kahvesi gelir, baş ağrılarını azaltır.

İçimi hafif ve yumuşak, sanki sütlüymüş hissi veriyor. Küçük kahve fincanı değil de kupadan biraz daha küçük fincanlarda sunmak gerek. İçine dilediğiniz kadar kaymak ve şeker ekleyebilirsiniz.

4. Mirvari Kahvesi

Türk kahvesi çeşitleri içinde diğerlerinden en farklısı diyebiliriz. İçeriğinde Türk kahvesine ilaveten bol aroma oluşturan damla sakızı, salep, safran, mahlep ve krema var. Klasik Türk kahvesi seviyorsanız bu tat size uzak olabilir ama sütlü kahve ve hafif olsun diyorsanız sevebilirsiniz.

Yapılışı Türk kahvesi ile aynı ama içine bir fincana 2 çay kaşığı değil 3 çay kaşığı atmalısınız. İçimi yumuşak ve hoş kokuludur.

5. Cilveli Kahve

Aslında bu kahvenin hazırlanış itibariyle Türk kahvesinden farkı yok. Sadece sunum yaparken kahvenin üstüne çifte kavrulmuş badem parçaları konuyor. Kız istemede kahve, cilveli ve işveli bir eda ile sunulduğu için bu isim verilmiş. Bu şekilde sunum olduğunda kızın gönlü var, başka söze gerek yok anlamı çıkarılıyormuş.

6. Mırra Kahvesi

Türk kahvesi çeşitleri içinde en sert ve acı olanıdır ama yine de damak tadına göre değişir. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en önemli keyfi olan mırra kahvesi, kahvenin defalarca demlenmesi sonucu oluşuyor. Acı ve sert olduğundan kulpsuz fincanına çok az miktarda koymak adettendir.

Mırrayı özellikle tek hamlede için çünkü ritüeli bu şekilde. Sıra gecesi gibi özel gecelerde herkes ikram olarak mırradan bir yudum içer. O bir yudum, gece boyunca damağınızda harika bir tat olur.

7. Sütlü Türk Kahvesi

Bazı kişilere klasik kahve sert geliyor ve sütlü yapıyorlar. Besin değeri daha yüksek olan bu kahveyi hazırlamak da zor değil. Sütlü Türk kahvesi nasıl yapılır diye sorarsanız, klasik Türk kahvesi tarifiyle aynı sadece sütle yapılır.

Aşağıda bol köpüklü Türk kahvesi tarifi var. Aradaki tek fark; pişirirken su yerine süt kullanın tamamdır. Ayrıca şunu belirtmek gerek, Türk kahvesi çeşitleri içimi en hafif olan sütlü Türk kahvesidir.

8. Aromalı Türk Kahveleri

Türk kahvesinin içindeki aromalar bazen lezzetini katlayabiliyor. En çok bilineni Damla Sakızlı Türk kahvesidir. Her markanın damla sakızlı Türk kahvesini bulabileceğiniz gibi, evde aromasını kendiniz ekleyerek de yapabilirsiniz. Ayrıca fındık aromalı, karamel aromalı, vanilyalı, kakuleli Türk kahveleri de seviliyor. Bunun dışında birçok meyve aromalı olanlar da var ama pek yaygın değil. Özellikle kahve Dünyasının aromalı kahveleri çok lezzetli gerçekten.

İlginizi Çekebilir: Diyette Tüketilecek Besinler ve Uzak Durulacak Yiyecekler

İyi Bir Kahve İçin Neler Gerekir?

Türk kahvesi yapımı çok kolay bunun için öncelikle aşağıdaki malzemelere sahip olun. Bu malzemelerle yeteneğinizi birleştirin ve işte size harika bir Türk kahvesi…

  • Soğuk su
  • Kaliteli bir markanın kahvesi
  • Bayatlamamış, hava almamış taze kahve
  • Bakır cezve
  • Türk kahvesi ölçüsü
  • Ağır ağır uzun süre pişmesi
  • Porselen ince fincan
Türk Kahvesi Çeşitleri 8 Farklı Tarif ve En İyi MarkalarPin
Türk Kahvesi Çeşitleri

Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? İşte Tarifi (Bol Köpüklü)

Herkesin kendine has bir tarzı vardır mutlaka ama yeni şeyler duyduğunuzda denemekten çekinmeyin.  Türk kahvesi nasıl yapılır işte sevdiklerinizle birlikte içeceğiniz 2 kişilik köpüklü Türk kahvesi tarifi sizlerle:

  • Bakır cezveye 2 fincan hafif soğuk su koyun. Su biraz soğuk olunca pişme süresi uzayacak ve köpürecek. Bu arada en iyi köpürten cezve de, bakır cezvedir.
  • Türk kahvesi ölçüsü önemli, her fincan için 2 çay kaşığı kahve koyun, biz 2 kişilik yaptığımız için 4 çay kaşığı Türk kahvesi ekleyeceğiz. Şekersiz içmek istemezseniz bir tane küp şeker ya da bir çay kaşığı şeker atın. Az şekerli olsun derseniz yarım küp veya çok şekerli olsun derseniz de 2 küp şeker atın.
  • Kahveyi ilk başlarda kısık ateşte pişirin. Köpürmeye başlayınca köpüklerini fincanlara alın, paylaştırın.
  • Sonra ateşin ısısını yükseltin, böylece yüksek ateşte iyice köpürür. Bu şekilde bol köpüklü kahveyi fincanlara dökün, sunuma hazırdır.
  • Tabi kahvenin yanında su da olmalı mutlaka. Ayrıca  yanına lokum, çikolata veya kurabiye tarzı yiyecekler de yakışıyor.

Türk kahvesi çeşitleri çok fazla, bazılarını elle değil de kahve makinesi ile yapmak istiyorum diyorsanız, o zaman çok iyi bir kahve makinası markasına ihtiyacınız var. Bu konudaki en iyi kahve makinesi ilk üçte Fakir, Schafer ve Abdullah Efendi markaları var. Fiyatları büyüklük ve özelliğine göre değişiyor. Fiyat ve performansa göre sıralayacak olursak en iyi Türk kahvesi makinesi ve markası şunlardır:

  1. Fakir Kaave Türk Kahvesi Makinesi 
  2. Schafer Kahve Keyfi Türk Kahvesi Makinesi
  3. Abdullah Efendi Keyif Türk Kahve Makinesi

Not: Filtre kahve makinesi olarak düşünürseniz Fakir fincanlı filtre kahve makinesi de aklınızda olsun.

Türk Kahvesi Çeşitleri 8 Farklı Tarif ve En İyi MarkalarPin

Türk Kahvesi Faydaları

Sadece keyif için içmiyoruz kahveyi. Türk kahvesi faydaları ile de ön planda, özellikle enerji vererek zinde olmayı sağlar. Odaklanmayı arttırır, başarının gelmesine destek olur. Baş ağrılarında çok iyi bir destekçidir. Türk kahvesi kalori olarak da düşüktür, 1 fincan sade kahve sadece 7 kaloridir fakat şekerli kahve 42 kaloridir. Diyette kahve işe yarar çünkü insülin direncini kırar, sütlü kahveyse tok tutar.

  • Dinçlik vererek dikkatin yoğunlaşmasını sağlıyor.
  • Migren ataklarına ve baş ağrısına iyi gelmesi yararları arasında ilk sıralarda yer alır.
  • Bağışıklığı güçlendirerek, vücudun hastalıklara karşı savunma gücünü arttırıyor.
  • Türk kahvesi çeşitleri hemen hemen hepsi metabolizmayı hızlandırarak enerji veriyor, ayrıca sindirime de yardımcı oluyor.
  • Şeker hastalığını önleyici etkileri var. Böylece insülin direncini kırdığı için tatlıya pek ihtiyaç hissettirmiyor.
  • Sütlü kahve içildiğinde uzun süre tokluk sağlıyor, özellikle de tatlı krizlerini engelliyor.

İlginizi Çekebilir: Tatlı Krizlerine Karşı Çözüm Önerileri

Kahve Tüketiminde Dikkat Edilecekler

  • Türk kahvesi tansiyonu yükseltir mi evet, özellikle tansiyon, kalp ve böbrek rahatsızlığı olanların daha dikkatli tüketmeleri gerekir.
  • Türk kahvesi uyku kaçırır mı evet kaçırır, bilhassa gece tüketince uykusuzluk yapar.
  • Fazla kahve sinirlilik ve tahammülsüzlük oluşturur.
  • Hamileler Türk kahvesi içebilir mi evet ama ölçülü olmalı, bir fincanı geçmemeli. Günde 3 fincanı geçerse doğurganlığa engel olurken, 5 fincanı geçerse de kemik erimesine sebep olabiliyor.
  • Sabah aç karnına Türk kahvesi içmek diyet yapanlar için önemli fakat Türk kahvesi çeşitleri içinden iyi seçim yapmak lazım. Aromalı kahvelerin kalorileri biraz fazla, kilo almaya sebep olabilir.

İLGİLİ YAZI: Hindiba Kahvesi Zararları

Türk Kahvesi Markaları En İyiler

  1. Kurukahveci Mehmet Efendi
  2. Kahve Dünyası Damla Sakızlı Türk Kahvesi
  3. Tchibo
  4. Tarihi Beyoğlu Kurukahvecisi
  5. Orhanefendi Dibek Kahvesi
  6. Migros Türk Kahvesi
  7. Mahmood Dibek Kahvesi

Türk kahvesine damga vuran en iyi Türk kahvesi Markaları hangileri, Seven 7 kategorime uygun olarak top 7’yi en iyiden başlayarak sıraladım. Bence en iyi Türk kahvesi Kurukahveci Mehmet Efendi. Tabi damak tadı bu, kişiden kişiye sıralaması farklıdır ama fikir vermesi açısından paylaşmak güzeldir. Sizin de beğendiğiniz marka ve Türk kahvesi çeşitleri hangisiyse yorumlarda yazın, onların da ayrıca bir tadına bakalım.

Türk kahvesi çeşitleri içinde dilediğinizi içebilir ve kahvenin yanında da tatlı bir şeyler tüketebilirsiniz ama kalori hesabı da yapmak lazım. Daha önce yazmış olduğum “Tatlı Çeşitleri, Az Kalorili Sütlü Tatlılar” yazıma da bakmanızı öneririm.

5/5 - (1 vote)

Duo Diyet

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi... Blog Yazarı…

Sağlıklı Yaşamı Seven... Doğal Ürünlerin Aşığı... Gurme…

“Türk Kahvesi Çeşitleri – 8 Farklı Tarif” üzerine 56 yorum
  1. Buram buram Türk kahvesi kokan bir yazı, misss ?? Ben o kahvesiz yaşayamayanlardanım. Günde en az 2 fincan (üçüncüyü içmemeye çalışıyorum ama bazen üçü de geçtiği oluyor.) Benim marka olarak tercihim Kurukahveci Mehmet Efendi. Şimdiye kadar denediklerime nazaran çok daha iyi tadı. Eee güzel de köpürüyor, daha ne olsun ?Farklı aromalara sahip kahveleri pek sevemedim ama yine de yeni tatları en azından denerim. Bilmediğim kahve çeşitleri de var yazıda. Muhtemelen klasik Türk kahvesinden şaşmam ama kaymaklı Tatar kahvesi de ilgimi çekmedi değil.
    Harika paylaşım için teşekkürler Duo ?

    Yanıtla
    • Evet, günde 1 yada 2 fincan Türk kahvesi ideal, fazlası vücudu yoruyor. Kurukahveci Mehmet Efendi Türk kahvesinin içimi çok iyi gerçekten. Değişik tatlar arayanlar oluyor mutlaka, onlar için de denenecek güzel kahve çeşitlerinden bahsetmeye çalıştım. Tatar kahvesi denenebilir ama içme sıklığı az olur haliyle. Mis kokulu yorumun için çok teşekkürler.

      Yanıtla
  2. Tam bir Türk kahvesi tutkunu olarak cilveli kahve ve Mırra kahvesini ilk kez senden öğreniyorum. Hatta yazını okurken kahvemi yeni yapmıştım ben keyifle okudum. Mutlu bayramlar diliyorum.

    Yanıtla
    • Afiyet olsun, kahve bir tutku gerçekten de…Çayın yeri de ayrıdır ama kahve başka. Bi söz geldi aklıma: Çayın kalabalıkla arası iyidir kahve yalnızlık ister. Kahveyle kendini dinlemek iyidir. Kahvenin üstüne çifte kavrulmuş badem ekle cilveli kahve tamamdır ama mırrayı yapmak zor. Güzel yorumun için teşekkürler, ailenle böyle nice güzel bayramlar yaşamanı diliyorum.

      Yanıtla
  3. Menengiç kahvesini pek sık içmesem de daha ilk denediğimde sevmiştim. Bir de, geçenlerde Safranbolu’ya gittiğim zaman közde pişmiş Türk kahvesinin yanında damla sakızlı su getirdiler, o çok hoşuma gitti. İçine damla sakızı katılmış kahve içmiştim daha önce ama o pek cazip gelmedi bana. Bu şekline ise bayıldım.

    Türk kahvesi çeşitleri hakkındaki bu yazın da güzel ve detaylı olmuş, okuduğum veya göz attığım diğer yazıların gibi. Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Aslında kahvede bir tanesinde ağız tadını yakaladıktan sonra diğer kahve çeşitlerini sadece zevk için deniyorsun. Közde Türk kahvesi güzel olur ama dediğin şekilde damla sakızlı suyu yeni duydum, denemek isterdim. Türk kahvesinin yanına limon sıkılmış veya içine limon atılmış maden suyu da denemeni tavsiye ederim.
      Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum.

      Yanıtla
  4. Türk kahvesini hiç bir şeye değişmem. Dibek kahvesini denemiştim.Ama çok ağır geldi.Bu yazı tam benlik olmuş.
    Tekrardan iyi bayramlar dilerim?

    Yanıtla
    • Kahvede herkesin bir damak adı oluşuyor ve kolaylıkla da değişmiyor ama yeni tatlar denemeyi sevenler için de çok çeşit var gerçekten.
      Ben de iyi bayramlar diliyorum…

      Yanıtla
  5. Türk Kahvesi favorimdir. Hazır kahveleri bırakalı yıllar oldu. Onlar zaten gerçek kahve değil ve birçok zararı var. Dolayısıyla en sağlıklı kahve Türk kahvesi veya filtre kahve. Şekersiz ve büyük fincanda içmeyi tercih ediyorum. Ciddi bir kahve meraklısıyım. Aromalı kahvelere pek alışamadım. Yalnızca damla sakızlısı güzel geliyor. O da gerektiği gibi hazırlanırsa tabii. Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

    Yanıtla
    • Hazır kahvenin içindeki kahveyi ara ki bulasın, kahve aromalı sanki:) Şekersiz Türk kahvesi için de tebrikler. Aromalı kahveler zaten sürekli tüketilmiyor, bıkkınlık veriyor ama klasik Tük kahvesi çok farklı. Detaylı yorumun için çok teşekkür ediyorum.

      Yanıtla
  6. Tam da kahvemi yapmış neler var neler yok diye telefonumu elime aldığımda bu yazının karsima çıkması:) mehmet efendi diyorum en sevdiğim:) teşekkürler gem kahvemi içtim hem de kahveyle ilgili güzel bilgiler edindim 🙂

    Yanıtla
    • Bayram keyfinin kahve keyfiyle birleşmesi ekstra bir mutluluk… Kurukahveci Mehmet Efendi yi bi de yerinde gidip tazecik çektirirsen, asıl keyif o zaman:) Ben de teşekkür ediyorum.

      Yanıtla
  7. İnce öğütülmüş, orta kavrulmuş, közde pişmiş, bol köpüklü sade bir Türk kahvesi olmalıydı şimdi bayram tadında.:) Sohbetle birlikte de 40 yıl hatırı olurdu.

    Yanıtla
  8. Türk kahvesinin her türlüsü seviyorum ama fincanda pişirilen Türk kahvesi en sevdiğim sanırım teşekkürler.

    Yanıtla
  9. Türk kahvesi eskiden sevmezdim ama artık arada içiyorum. Dibek ve Menengiç de içmiştim. Diğerlerini de denemek gerekir.

    Yanıtla
    • Hazır kahvelere hiç bulaşmamakla en iyisini yapıyorsun. Klasik Tük kahvesi olsun diyorsun yani. Kurukahveci Mehmet Efendi Türk kahvesi bence çoğu kişinin damak tadına uyuyor gibi.

      Yanıtla
  10. Türk kahvesi çeşitleri yazınız öyle kapsamlı öyle ince işçilikli olmuş ki, okurken burnuma kahve kokuları geldi resmen:) Çaydan ziyade hep tipik bir kahve insanı olduğum için özellikle bol köpüklü Türk kahvesi yapılışı tarifini dikkatle okudum; aşağı yukarı aynı şekilde pişiriyoruz kahveyi. Yazınızdaki kahve çeşiterinden sütlü Türk kahvesi ile mırra kahvesi henüz denemediklerimden. Merak ettirdiniz beni:) Bu arada Kurukahveci Mehmet Efendi yi de Türk kahvesi deyince tek geçerim:) Hele yanında nane likörü ve sakızlı lokum da olursa değmeyin keyfime:)

    Yanıtla
    • Kahve bol köpüklü olsun ki, ilk yudumun ayrı bir keyfi olsun:) Mırra kahvesi doğu ve güneydoğu illerinde çokça içiliyor, burada bazı otantik kafelerde olabilir. Türk kahvesinin yanına dediğin gibi sakızlı lokum iyi gider, ayrıca damla sakızlı su veya küçük bir dilim limon atılmış maden suyu da çok iyi gidiyor.

      Yanıtla
  11. Bir de Bursa’da pişirme yöntemine göre ,
    fincan kahvesi vardır. Direk fincanı kahve ile beraber köze koyarlar , mis gibi olur. Kahvesiz gün geçiremeyenlerdeniz. Yazıdan bilgi akıyor , elinize sağlık 🙂
    *Dibek ve mirvari kahvesine bayılırım. Olsa da içsek.

    Yanıtla
    • Közde fincan kahvesinden Erhan arkadaşım da bahsetmişti, çok övüyorlar, mutlaka tadına bakıcam bir gün. Çok teşekkürler, katkı yapan güzel yorumunuz için.

      Yanıtla
  12. Vücut Geliştirme ile ilgilenen biri olarak söyleyebilirim ki; Türk kahvesi, metabolizmayı ateşleyen en önemli şey. Her sabah uyandıktan sonra ve her gece uyumadan önce içmeyi asla ihmâl etmem. Yağ yakımını da destekler. Türk kahvesi çeşitleri hakkında yazdığınız yazıyı oldukça faydalı buldum, iyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • Çok doğru, Türk kahvesi içeriği sayesinde vücuda enerji verir, yağ yakımını da hızlandırır. Sizin de kahveyi çok sevdiğiniz ortada, afiyet şeker olsun:)

      Yanıtla
  13. Sıcak içecekleri bir türlü sevemedim. Yine de sıcak bir şey içeceksem tercihim kesinlikle Türk kahvesi oluyordu. Fakat bu kadar çok çeşidi olduğunu da bilmyiordum 🙂 Elinize sağlık.

    Yanıtla
    • Yazın canımız hep soğuk şeyler istiyor genelde. Kışın belki sıcak şeyler tercih sebebi ama kahve yılın he vakti tükettiğimiz içeceklerden. Teşekkür ederim.

      Yanıtla
    • Türk kahvesi deyince genelde hep benzer şeyler akla geliyor ama ne kadar değişik kahvelerimiz var. Herkesin damak tadı aynı olmadığı için bu da bizim zenginliğimiz diyebilirim. Ben de teşekkür ederim yorumunuz için

      Yanıtla
    • Aromalı kahveler biraz öyle dediğin gibi, belki damla sakızlı olan biraz iyi gibi. Günde 3 fincan kahveden fazlasını çok iyi demiyorlar ama bünyenin alışmasıyla da ilgili biraz.

      Yanıtla
  14. Elimde Kahve keyf yaparken sizin yazınıza rastladım Türk kahvesi içerim yıllardır ama bir sürü kahve çeşiti saymışsınız ben sadece içiciyim faydaları hoşuma gitti teşekkür ederim

    Yanıtla
  15. Well, if I happen to visit there, I would definitely love to try all these varieties for myself… Thank you?

    Yanıtla
  16. Size bundan 2 sene önce çok şaşırdığım bir kahve çeşidinden bahsedeceğim ve sanırım sadece iki markada üretilmekte. Green Brown ve Casvaa Detox özel kahve yapıyor ve cidden muazzam. Mutlaka deneyin derim

    Yanıtla
Yorum yapın

29