2019 Yılının Enleri – Film Dizi Şarkı Kitap Listem

2019 yılına damga vuran çok güzel Türk ve yabancı filmler diziler vardı. Ayrıca yerli ve yabancı şarkılar dilimize dolandı, 2019 yılında en çok satan bestseller kitaplar bize arkadaş oldu. En çok izlenen en çok dinlenen veya en çok satan olması her zaman güzel olduğu anlamına gelmez çünkü herkesin zevkleri ve ilgileri farklı. Benim 2019 yılının enleri listem de, zirvede olma şartına bakılmaksızın Duo Diyet olarak en sevdiklerimden oluşuyor.

Zaten internet ortamında en çok izlenen en iyi hasılat yapan en çok puan alan en çok satan gibi sorgularla aratıldığında resmi sonuçlar çıkar. Bu kitabi bilgilerden ziyade kendi beğenilerimi paylaşıp etkileşimde olmak bana daha samimi geliyor.

2019 yılının bana göre en iyileri, en hoşuma gidenler var bu listede. Listem belki daha da uzun olabilirdi ama bu yazıyı SEVEN-7 köşemde yazdığım için en iyi 7’yi sizlerle paylaşıyorum. Duodiyet’s Top 7 listemdeki seçkilerimden hangilerinin sizin enleriniz arasında olduğunu da merak ediyorum. Ortak sevdiklerimiz hangileriyse veya sizin de bu listeye ekleyecekleriniz varsa yorumlarda yazarsanız sevinirim.

2019 Yılının Enleri Duo Diyet’s Top 7

Listenin başında en iyi yabancı filmler var. Sinema ve Netflix platformunda izlediklerim hatta yorumladığım filmler bunlar. Sadece yabancı değil en beğendiğim Türk filmleri de listemde.

Dizilerimde ise sadece TV yada dijital platformlardaki Türk dizileri var. Bu yıl izlediğim yabancı dizi sayısı 7 olmadığı için yabancı diziler listesi yapmadım.

2019 yılında en çok dinlediğim yerli ve yabancı hit parçaları ayrı ayrı listeledim.

Son olarak da bu yıl okuduğum, bazılarını da bloğumda yorumlayıp tavsiye ettiğim en iyi kitap listem var.

2019 En İyi Yabancı Film

1- I am Mother

2- Joker

3- Close

4- John Wick -3 Parabellum

5- Avengers: Endgame

6- Ayın Gölgesinde

7- Karlar Ülkesi -2

2019 En İyi Türk Filmleri

1- 7. Koğuştaki Mucize

2- Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu

3- Bir Aşk İki Hayat

4- Öldür Beni Sevgilim

5- Kafalar Karışık

6- Mucize -2 Aşk

7- Aslı Gibidir

2019 yılının enleri - film dizi şarkı kitap listem
mucize doktor

2019 En İyi Diziler

1- Mucize Doktor

2- Benim Tatlı Yalanım

3- Afili Aşk

4- Hercai

5- Hakan:Muhafız

6- Masum

7- Şahsiyet

2019 En İyi Yabancı Şarkılar

1- Shawn Mendes, Camila Cabello – Senorita

2- BTS – Boy with Luv

3- Billie Eilish – Everything i wanted

4- Drake – God’s Plan

5- Halsey – Graveyard

6- David Guetta & Sia – Flames

7- Tones and I – Dance Monkey                        

2019 En İyi Yerli Şarkılar

1- Karsu – Siyah

2- Feride Hilal Akın – Yok Yok

3- Irmak Arıcı & Mustafa Ceceli – Mühür

4- Reynmen – Ela

5- Rafet El Roman feat. Faridam – Bağışla Beni

6- Sura İskenderli – Bir Daha Yak – Yalancı

7- Mustafa Sandal, Zeynep Bastık – Mod

2019 yılının enleri - film dizi şarkı kitap listem
2019 yılının enleri - film dizi şarkı kitap listem 3

2019 Yılı En Beğendiğim Kitaplar

1- Sevme Sanatı – Erich Fromm

2- Ölümün Dört Rengi – Dücane Cündioğlu

3- Sis ve Gece – Ahmet Ümit

4- El- Cami –Tuğçe ışınsu

5- Ufak Şeyleri Dert Etmeyin – Dr. Richard Carlson

6- Öğrenciler İçin NLP – Hakan Birol

7- Hayır Diyebilme Sanatı – Müthiş Psikoloji

2019 yılının enleri listemde paylaştıklarım beni hem fiziken hem ruhen dinlendirdi, rahatlattı. Bakalım 2020 yılı bize ne gibi güzel filmler, diziler sunacak, yeni yılda hangi güzel eserler, hangi yeni kitaplar bizimle buluşacak bekleyip görelim.

Written by Duo

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

“2019 Yılının Enleri – Film Dizi Şarkı Kitap Listem” üzerine 39 yorum
  1. En iyi dizi kategorisinde mucize doktor favorim gerçekten güzel bir dizi. Fakat her ne kadar konusu bizim kültürümüze uygun olmasa da Çukur dizisini en aİndan oyuncularin sergiledigi performans açısından ve izlenme oranından dolayı listeye ekleyebilirsiniz. Güzel bir bilgilendirme olmuş tesekkurler

    Yanıtla
    • Çok teşekkürler, film ve dizilere sadece konu açısından değil oyuncuların sergilediği performans açısından da bakmak gerekebilir. Çukur dizisindeki Aras Bulut çok yetenekli bir oyuncu.

      Yanıtla
  2. 2019 yılının ne güzel bir listesi olmuş. Ileri yıllarda karşılaştırmalar yaparsın. Mucize doktor ve Kadın benim favori dizilerim.
    Şaka maka yıl bitiyor ?

    Yanıtla
  3. 2019 enleri listen iyiymiş. Umarım 2020’de de bol bol güzel “en”ler biriktirirsin. Ben 2019’u sevmedim, bir an önce geçsin gitsin istiyorum… 😉

    Yanıtla
    • Listeyi beğenmene sevindim. 2019 biraz zor bir yıldı ama artık yepyeni bir yıl geldi, umut dolu. Dediğin gibi 2020 yılında güzel “en”ler biriktiririz inş.

      Yanıtla
  4. Tek ortak yanımız joker oldu diğer bütün listelerde kiler de dahil sadece aralarında sadece jokeri izlemişim.
    Sanırım çok pasif biriyim 🙂

    Yanıtla
    • O pasiflikten değildir bence, ilgilerimiz farklıdır. Yani sen bana “hiç illüstrasyon resim çizmemişsin.” desen bu pasiflikten değil ilgi alanımın dışında olduğuyla ilgili olabilir. Bol bol kitap okuduysan gerisi detay:)

      Yanıtla
  5. Çok güzel bir 2019 listesi olmuş. Gözümden kaçmış olan ve bu listede ilgimi çekenler var. Dönüp bakacağım tekrar.. 2020 güzel bir yıl olsun..

    Yanıtla
  6. Öncelikle zevkinize yakınım , sadece mucize doktoru koymazdım ben sebebi good doctor dizisinin türkçe versiyonunu yapmışlar ülkemizde özgünlük pek yok yinede çok sağlam listeniz var 🙂

    Yanıtla
    • Listeyi sağlam bulmanız beni memnun etti, teşekkürler. Dediğin doğru kopyalama kolaylığına kaçılıyor ama aslında beğenmek için özgünlük tek kriter değil, oyuncuları iyi ve en önemlisi de otizm farkındalığı açısından bir farklılık oluşturdu dizi sektöründe.

      Yanıtla
  7. Bir blogcu gözünden 2019’un enlerini listelemişsin. Çok fazla ilgilendiğim alanlar değil. Bir tek yerli dizi dalındaki adayları tanıyorum. İlk 2 sıra benim gözümde de hak ediyor o ilk sıraları.

    Yanıtla
  8. Ya harika bir liste olmuş bu 2019 yılının enleri. Bayıldım gerçekten hemen aklimdan geçeni söyleyim böyle bir liste ben niye yapmıyorum:) ilerde baktıkça harika bir hatıra olur.. Çok teşekkürler yeni bır yıla az kala yeni bir pencere açtın içimde

    Yanıtla
    • Evet ya, yap sen de enler listesi. Sitene gelince arkadaşların yazılarından ilgimi çekenleri okuyorum ama senin yazılarını ayrı bi gözüm arıyor yani:)

      Yanıtla
    • Teşekkürler, aslında enler listesi daha da uzatılabilir. 2019 Türk filmlerinden izlemediklerinizi sonra da izlersiniz, kaliteli filmler hiç eskimez çünkü.

      Yanıtla
  9. Liste dolu dolu ve çok iyi seçilmiş, bazılarını izledim bazılarına fırsat olması henüz
    Mucize Doktor ilgiyle seyrettiklerimden..Şahsiyeti çok beğenmiştim..Joker de gidemediğim ama çok izlemek istediğim bir film..

    Yanıtla
  10. Çok dizi izleyen biri değilim o yüzden sadece mucize doktorun bir iki bölümünü izledim geri kalanlar ise sadece adını duyduklarım var bir iki tane kitap konusunda bahsettiklerinizi okumadım bir kaç tane farklı kitap okudum bu sene ama listeniz fena değil afilli aşk hariç diyim ben ısınamadım çünkü 🙂 umarım daha çok birikimleriniz olur 2020 ‘ de teşekkürler

    Yanıtla
  11. Güzel bir liste.Yerli şarkıları pek bilmiyorum,onun dışında listedeki çoğu şeyi biliyorum.
    Joker,beni de etkileyen güzel bir filmdi…
    İyi seneler dilerim…

    Yanıtla
    • Çok teşekkürler. Joker çok iyiydi, sizin Joker filmi yorumunuzu da okumuştum. İyi seneler size de, yeni yılda her şey gönlünüzce olsun.

      Yanıtla
  12. Herkesin beğeni be tercihleri tabii farklı ama ben seviyorum bu listeleri. Kimi zaman ortak bir beğeni olunca seviniyorum kimi zaman da yeni bir şeylerden haberdar oluyorum. Mutlu ve huzurlu bir yıl olur inşallah 2020.

    Yanıtla
    • Çok güzel demişsin, ortak beğenileri görünce iyi hissediyorsun kendini, listede yeni bir şey görünce de onu merak ediyorsun. Bu listeyle eski yılı ağırladık, geldi yeni yıl. 2020 güzellikler getirsin hepimize.

      Yanıtla
  13. Öncelikle yeni yılda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Umarım ülkemiz içinde güzel bir yıl olur.
    Listeler gerçekten çok güzel, kitap listesindeki Müthiş Psikoloji kitabını gerçekten çok merak ediyorum. Çünkü bu kitap çıktığından bu yana hep çok satanlar listesinde ve herkes bu kitabı konuşuyor. İnşallah en yakın zamanda bende okumak istiyorum.

    Yanıtla
    • Müthiş Psikoloji ekibinin sosyal medyada da çok takipçisi var, kitap da çok iyi, oku mutlaka. Yeni yıl dileklerine de canı gönülden katılıyorum, çok teşekkürler.

      Yanıtla
  14. Sevme Sanatı uzun zamandır kütüphanemde. En kısa zamanda okuyacağım. Mucize Doktor da severek izlediğim bir dizi.

    Yanıtla
Yorum yapın