2019 Hedefleri ve Hayallerim #MİM

2019 hedefleri ve hayalleriniz nedir sorusunu cevaplamadan önce bu mimi açan Beyda’nın Kitaplığı ve beni mimleyen renkliblogsayfam’a çok teşekkür ediyorum. Teşekkür ediyorum çünkü mimlemek arkadaşımsın, dostumsun demektir, sana değer veriyorum demektir.

Ben aslında mim yazılarını seviyorum, takip ediyorum ama nasıl bir olaydır tam anlayamıyordum. İşin içine girmeden de belki anlamayacaktım ama renkliblogsayfam sağolsun. Beni mimlediğinde hemen aklıma şu geldi: Yüzme öğrenmeye giden birisini havuza itersin de kendi çabalarıyla yüzerek çıkar ya, onun gibi bakalım ben de bu mim yazma işini kendi çabamla kotarabilecek miyim:) Aslında kalemime ve yüreğime güvenirim ama bazı teknik meselelerde yardıma ihtiyaç da olmuyor değil.

2019 hedefleri ve hayallerim #mi̇m

Hedefler ve Hayaller

Yeni yılda hedefler belirlemek, güzel hayaller kurmak artık bir ritüel ve hepimiz bir heyecanla bunu yaparız ama nedense daha Ocak ayı bitmeden unutulur bazıları. 2019 hedefleri özellikle yeni yıla girmeden bir ay önce Aralık ayında tavan yaparken, 2019 yılının ortasına doğru ivmesini kaybetmeye, etkisini yitirmeye başlar. Sonra bir bakmışız yıl bitmiş ve hayaller Paris gerçekler Eminönü olmuş:)

Bunu engellemenin bir kaç yolunu biliyorum galiba:

*Hayalin gerçekleşmesi için en önemli şey olumlama yapmaktır. “Yapamayacağım galiba, yoksa bitiremeyecek miyim?” gibi olumsuz düşünceler yerine olumlu cümlelerle kendimizi her daim motive etmeliyiz, özellikle de pozitif insanlarla birlikte olmalıyız.

*2019 hedefleri yapılabilir reel hedefler olmalı ki, yarı yolda hedefimizden caymayalım. Ayda 10 kitap bitireceğim dersen muhtemelen ilk hafta havlu atma olasılığın yüksek olacaktır.

*Nasıl ki inandığımız bir konuda birini ikna edebiliyorsak, hayalimizin gerçekleşeceğine de inanmak kendimizi ikna etme noktasında çok etkilidir. İnsan inandığı zaman başarmak için de çabalar ve hedefine ulaşmak için kendine yollar yaratır. Yani inanç ve azimle hedefe çok rahat ulaşabiliriz.

2019 hedefleri ve hayallerim #mi̇m

2019 Hedefleri ve Hayallerim

Hedefimde, 2018 hayallerimden gerçekleşmeyenleri gerçekleştirmek, yapamadıklarımı tamamlamak var. Neden yapamadığımı tespit edip kendimi güncelledim ve yeni hedefler ekledim kendime…

*Öncelikle 2019 yılından genel beklentim; tüm insanların mutlu, başarılı, sağlıklı ve fit olacağı bir yıl olması.

*Kendime gelince; iş, aile, hobilerimden hiçbirini aksatmayacak şekilde sevdiklerim için iyi bir zaman planlaması yaptım. Bu plan doğrultusunda hedefime ilerleyeceğim.

*Duodiyet bloğum; diğer blogger arkadaşlarımla beraber çok iyi yerlere gelsin dileğim var ve hayalim; şu an emekleyen bloğumun yürüdüğünü hatta koştuğunu görmek.

*Kitapları hızlı okurdum eskiden. Artık okuduğum kitapları “Tavsiye edebilir miyim bu kitabı?” diye not alarak okuyacağım.

*Dizi izlemek de çok zamanımı alırdı, akşam saatleri boşa gidiyor resmen. Biten dizilerin yerini doldurmayarak akşamları daha nitelikli zaman geçirme hedefim var.

*Formumu koruma hedefim devam edecek. Çünkü yıl içinde sömestr ve yaz tatilleri başta olmak üzere, Ramazan ve Kurban Bayramları gibi misafirliğe gidildiği dönemlerde reddedilemeyecek ikramlar oluyor. E bir gurme olarak değişik tatlara hiç hayır demem, az da olsa tadına bakarım mutlaka. Yine kendime hakim olarak her şeyi kararında tüketmek 2019 hedefleri arasında yer alıyor.

*Yürüme başta olmak üzere belirlediğim egzersiz çalışmalarına ara vermeden devam edeceğim.

Hadi bu kadar yetsin şimdilik, daha fazla değerli zamanınızı almayayım.

Umarım 2019 yılı, hedeflerime ulaştığım ve hayallerimi gerçekleştirdiğim harika bir yıl olur. Tüm içtenliğimle sizin de bu yeni, yepyeni yılınızı kutluyor ve dileklerinizin gerçekleşmesini diliyorum.

Aaa unutuyordum yazı bitti gitti, mimlemeyi unuttuk:)

Değerli arkadaşlarım Duo diyet tarafından mimlendiniz, bilginize:

Cem Kazan

Çizgili Çorap

Kitaplara Kaçanlar

ayrıca konuyu beğenip de yazmak isteyenler de davetlimdir.

2018 yılına ait enlerimi yazdığım “2018 yılı en iyi filmler,oyunlar,şarkılar,kitaplar” yazıma da bakmanızı öneririm.

Written by Duo

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

“2019 Hedefleri ve Hayallerim #MİM” üzerine 16 yorum
    • Evet hayaller büyük, umarım temenniniz gerçek olur da hepsini yapabilirim. Sizin hayallerinizi de merak etmeye başladım bile:)

      Yanıtla
  1. Yüzmeyi çabuk öğrenmişsiniz ??Şaka bir yana arkadaş dost olabilmek icin mutlaka yuzyuze gelmek yıllar geçirmek gerekmiyor diye düşünüyorum. Bazen okuduğumuz bir satır bile bizi yakın hissettirebilen kişiye .Umarım hersey herkesin gönlünce olur
    Hayaller Paris Gerçekler Eminönü kalmasın diyerek mutlu yıllar diliyorum

    Yanıtla
    • Uzun yorumların da tadı bir başka oluyor, teşekkürler her türlü destek ve yakınlığınız için. Evet, dediğiniz gibi kimsenin hayalleri yarım kalmasın.

      Yanıtla
  2. Aynı anda iki kişi tarafından millenmek ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti. İbrahim beye ve size teşekkür ederim. Mim konusunda biraz tembelim. Bir yazı hazırlamak günlerimi alabiliyor. Aynı şekilde mim için de biraz zamana ihtiyacım var.
    Hayaller Paris gerçekler Eminönü demişsiniz. Bu sözünüz bana bir türküyü hatırlattı. “Değmen benim gamlı yaslı gönlüme ” adlı bir türküde şöyle bir mısra gecer; Gökyüzünde turna gibi dönende. Baykuş gibi viran yurda konanda.
    Umarım 2019 yılı hayaller ve hedeflerinizin gerçekleşeceği bir yıl olur.

    Yanıtla
    • Güzel ve edebi yorumunuz için teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim, ben sizin sitenin ismini çok sevdim, kitaplar hayatın karmaşasına karşı bir dalgakıran, sığınılacak bir liman bence. Umarım miminizi en kısa zamanda bitirirsiniz ve bizi büyülü kelimelerinizle buluşturursunuz. Güzel bir yıl geçirmeniz dileğiyle…

      Yanıtla
  3. “Sonra bir bakmışız yıl bitmiş ve hayaller Paris gerçekler Eminönü olmuş:)” Çok güzel. Güldürdünüz beni, çok kolay gülenlerden değilimdir bu arada:) Bir kere çok güzel bir çizgidesiniz ve tanıtımınızı mükemmel yaptınız. Çalışkansınız. Bizler sizi çok sevdik. Seviniyorum sayımız çoğaldıkça. Gerçekten çok iyi yerlere geleceğinizden hiç kuşkum yok. Başarılarınız devamı ve mutlu, sağlıklı bir yeni yıl dileklerimle 🙂
    Ah o diziler :)))) Ben de sayılarını azalttım.

    Yanıtla
    • Ne güzel insansınız siz, yazdığınız cümlelerdeki duygu aynen geçti bana, bir yandan sevinirken bir yandan duygusallaştım. Evet,tüm dileklerimizin gerçekleştiği bir yıl olsun 2019. Kızım dizisi dışında bir dizi kalmadı şu anda, yeni diziler başladı ama yüz vermiyorum onlara:))

      Yanıtla
Yorum yapın