Bipolar Bozukluğun Tedavisi için Terapi Ne Kadar Etkili?

Bipolar bozukluğun tedavisi için yapılan doğru hamleler çok olumlu sonuçlar veriyor. Bu hamlelerden en önemlisi de bir terapi almaktır. Terapi arayışı söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken birçok şey vardır.

Birlikte çalışabileceğiniz bir terapist bulmak istediğinizde, acı çektiğiniz şey konusunda size yardım etmeye istekli olup olmayacaklarını da düşünmeniz gerekecek. Bipolar bozukluğun tedavisi için terapi almayı düşünürken nelere dikkat etmeniz gerektiğine bir göz atalım.

Bipolar Bozukluk Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Eğer bipolar bozukluğunuz için yardım almayı düşünüyorsanız, belirli semptomlar yaşadığınızın farkında olabilirsiniz. Yaygın semptomlar; uyanma ve halsiz hissetme, uyuyamama, yeterince yememe, depresyon hali, ruh hali değişiklikleri, konsantre olamama ve eskiden zevk aldığınız şeyleri yapma arzusunun olmamasıdır.

Bu listedeki çok sayıda belirtiyi yaşadığınızı düşünüyorsanız, ihtiyacınız olan destek için tedaviyi düşünmenin zamanı gelmiş demektir.

Terapi Nasıl Yardımcı Olur?

Bir terapisti ziyaret etmeyi düşünmeye başladığınızda, her zaman size yardım edilebileceğini unutmayın. Bir terapisti görmek için asla kötü bir zaman yoktur. Terapistler ve birlikte çalışabileceğiniz biri bu konuda çok önemli çözümler sunar. Diyetinizdeki olumlu değişiklikler gibi diğer stratejilerle birlikte kullanılan bir tedavi programı, günlerinizi kesintisiz atlatmanızı engelleyen semptomların azaldığını görmek için tam da ihtiyacınız olan şey olabilir.

Bipolar Bozukluğun Tedavisi için Terapi

Terapi, bipolar bozukluğun tedavisi için kullanılan en etkili yöntemlerden biridir. Peki terapi bize neler sunar? İşte terapinin zihinsel sağlığınızdaki koşulları iyileştirmenin birkaç yolu:

1- Terapi size birisiyle konuşma imkanı sunar. Bir terapiste görünmek, yargılanma korkusu olmadan biriyle konuşma şansı vererek size fayda sağlayabilir. Bir terapist onu ziyaret ettiğiniz koşullar hakkında bilgili olduğundan, bu daha da avantajlı olabilir.

2- Bir terapist, yaşadığınız sorunlu semptomları izlemenize ve ele almanıza yardımcı olabilir.  Ayrıca, etkilendiğiniz semptomlar hakkında bir terapistle konuşabilir ve hayatınızı veya rutininizi nasıl değiştirdiklerini açıklayabilirsiniz.

3- Bir doktor gerektiğinde ilaç yazabilir. Kurtulmak istediğiniz belirtilere sahipseniz, ilaçların yardımcı olma ihtimali olabilir. Terapistiniz size bu konuda daha fazla bilgi verecek ve reçetenizi kullanım sürecinde sizi nelerin beklediğini not almanıza yardımcı olacaktır.

4- Terapi size belirli durumlarda nasıl davranacağınızı veya davranışlarınızı nasıl değiştireceğinizi öğretebilir.
Bir terapistle çalışırken belirli davranışları nasıl değiştireceğinizi de öğrenebilirsiniz. Bu, belirli durumlarda kaygı ve stresinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

5- Ayrıca, terapist size işinize yarayabilecek diğer yaşam tarzı değişiklikleri hakkında da yardımcı olabilir. Terapistiniz, Bipolar bozukluğunuzla başa çıkmanız için size eksiksiz bir tedavi planı sunabilir.
Bu, yediklerinizde değişiklik yapmanın yanı sıra egzersiz yaptığınız zamanın miktarını veya uyku alışkanlıklarınızı da ele alabilir. Başka bir deyişle, zihinsel sağlığınız üzerinde çalışırken fiziksel sağlığınıza da dikkat etmeniz iyi bir fikirdir.

Bipolar Bozukluğun Tedavisi için Terapinin 5 FaydasıPin
Bipolar Bozukluğun Tedavisi için Terapi Ne Kadar Etkili?

Genel Bakış ve Sonuç

Bir terapistin bipolar bozukluk gibi bir durumda size yardım edip etmeyeceğini sorguladığımızda, cevap genellikle evet olacaktır. Bununla beraber, birlikte çalışacak birini bulmadıkça, size yardım edip edemeyeceklerini asla bilemezsiniz. Terapinin bir fark yaratıp yaratmayacağını anlamak için kendinizi fark etmenize yardımcı olacak ve güvenebileceğiniz birini bulmalısınız.

Aynı zamanda, terapinin Bipolar Bozukluk için uygulanabilir ve önerilen bir tedavi seçeneği olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız, bu nedenle sonuçta rahat etmek isterseniz terapi için zaman ayırmaya değer.

İLGİLİ YAZI: Obsesif Kompulsif Kişilik Bozukluğu Belirtileri ve Tedavisi

Oyla post

Duo Diyet

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencisi... Blog Yazarı…

Sağlıklı Yaşamı Seven... Doğal Ürünlerin Aşığı... Gurme…

Yorum yapın

3