Gökdelen Filmi (Skyscraper) Yorum

Aksiyonu bol bir film önerin deseniz, hiç düşünmeden Gökdelen (Skyscraper) filmini öneririm. Çünkü film, başlangıç sahnesinden finaline kadar sizi aksiyon ve gerilime doyuruyor. Gerilim derken korku anlamında değil, “Şimdi ne olacak?” modunda geriyor.

Gökdelen – Skyscraper filmini izlerken heyecandan kendinizi sıkarken, nefesinizi tutmuş olarak, tırnak yeme gibi bir alışkanlığınız varsa da kendinizi tırnak yerken bulabilirsiniz. Hele yükseklik korkunuz varsa sahneleri izlerken hop oturup hop kalkacağınızdan emin olabilirsiniz.

Gökdelen Film Oyuncuları

Gökdelen filmi oyuncuları olarak başrollerde “Akrep Kral” ve “Hızlı ve Öfkeli” serisinin sert ve iri yapılı aktörü Dwayne Johnson ve Çığlık filmlerinden tanıdığımız Neve Campbell var. Dwayne Johnson son yıllarda, her yıla bir film çekerek şu an Hollywood’un en çok kazananları arasında.

gökdelen filmi (skyscraper) yorum
gökdelen filmi oyuncuları

Gökdelen – Skyscraper Filmi Hakkında

Aksiyon-Dram dalında, ABD yapımı bir film olan Gökdelen – Skyscraper Türkiye’de vizyona girer girmez en iyi filmler arasında yerini aldı. 13+ önerisiyle seyircinin karşısına çıkan filmin süresi ise 102 dakika. Filmi 3D seçenekleriyle de izleyebilirsiniz.

İLGİLİ YAZI: Lara Croft Tomb Raider 2

Gökdelen Filmi Konusu

FBI Rehine Kurtarma Birimi’nde çalışan ve asker kökenli Will Ford(Dwayne Johnson), filmin hemen başında izleyeceğiniz heyecanlı bir kurtarma operasyonunda sol bacağını kaybedince emekliye ayrılır. Protez bacağıyla hayatına devam eder, ailesinin geçimi için gökdelenler için güvenlik danışmanlığı yapar.

Will Ford’a Çin’deki dünyanın en yüksek binası olan ‘The Pearl’ için güvenlik araştırması işi verilir ve ailesiyle yerleşmesi istenir. Gökdelen – Skyscraper filmindeki bu muhteşem gökdelenin bazı güvenlik açıkları vardır ve 96. katında yangın çıkar.

Yangının sorumluluğu da Ford’a yüklenir. Will Ford’un hem bu suçlamadan kurtulmak, hem de binada 96. Katta mahsur kalan ailesini kurtarabilmek için elinden gelen her şeyi, tüm eski bilgi birikimini devreye sokacaktır.

Gökdelen – Skyscraper Filmi Üzerine

Film yorumları belli film otoritelerinin notları bize yol haritası sunsa da zevklerimizi kendimiz belirleriz. Sinema eleştirmenleri filmi her yönden ele alıp incelerken, izleyici kendi ilgi duyduğu yönlerden bakar filme. Notunu da belli kriterler belirler.

Şayet aksiyon seven biriyseniz Gökdelen – Skyscraper filmi sizin için biçilmiş kaftan, tam aradığınız film diyebilirim. Aksiyon filmleri arasında ilk sıralarda yer alabilecek film. İçinde ailesini kurtarma teması da olduğundan aksiyon-drama diye adlandırılmış.

gökdelen filmi (skyscraper) yorum
gökdelen filmi (skyscraper)

Gökdelen Filmi Hakkında Yorum ve Tespitler

  1. Film çok iyi bir giriş yapıyor ve bu aksiyon hemen filmin içine girmenizi sağlıyor.
  2. Gökdelen – Skyscraper filminde çok iyi 2 arkadaşın birbirine düşman olması ve ölümüne birbirine girmesi düşündürücü ve ders verici nitelikte.
  3. Abartılı görülen sahnelere inanmak zor ama seyirciyi germeyi başarıyor.
  4. Gökdelenin büyüklüğü, tasarımı, gökdelene ait detay teknolojik güzellikler bizi büyülüyor. Böyle bir gökdelen olmadığı halde bu kadar güzel bir film ortaya çıkarmak da büyük başarı.
  5. Filmde Neve Campbell (Sarah Sawyer)’ın anne modunda bu kadar sert sahneler çıkarabileceğini kestirmek güçtü ama gayet başarılı.
  6. Filmin son sahnelerinde aynaların içindeki aksiyon sahneleri de çok kaliteli çekilmiş.
  7. Protez bacakla neler yapılabileceği, engelli tüm insanlara motivasyon kaynağı olabilecek türden.
  8. Filmin kötü kadın ve kötü adamının şekli güzeldi ama oyunculuk konusunda etkisiz kaldılar. Biraz daha zorlayabilirlerdi.
  9. Gökdelen – Skyscraper filminde sevdiğim replikler:
  • “Baba kimi seviyor?-Seni” esprisi:)
  • “Telefonum bozuldu-Aç kapa yap düzelir:)”
  • “Cesur olabilmek için önce korkmak gerekir.”

Sonuç: Gizemli senaryo isteyenlere ve abartılı sahne sevmeyenlere pek uymayan bir film olsa da aksiyon, heyecan ve gerilim sevenleri fazlaca tatmin edecek film Gökdelen.

İyi Seyirler…

Aksiyon sever biriyseniz, yine aksiyon filmleri arsından seçtiğim “Kasırgada Vurgun” filmini de öneririm.

Oyla post

Duo Diyet

Eğitimci... Yazar… Sağlıklı yaşamı seven...

Diyet konusunda tecrübeli… Doğal ürünlerin aşığı... Gurme…

Yorum yapın